Şoferii români, obligaţi să circule ilegal. Sistemul pentru achiziţionarea rovinietelor, nefuncţional

Românii care au pornit cu maşina la drum lung au avut astăzi supriza să constate că nu-şi pot cumpăra rovinietă nici prin SMS, nici la benzinării.
Trafic în Bucureşti în apropierea orelor de vârf.
Trafic în Bucureşti în apropierea orelor de vârf. (Mihut Savu / The Epoch Times)

În ajun de Paşti, zi când mii de români pleacă la drum, spre familii sau locuri de vacanţă, cei ce au oprit în benzinării pentru a-şi cumpăra rovinieta s-au trezit într-un mare impas - sistemul ce înregistrează plata rovinietei a picat.

Potrivit digi24.ro, astăzi, în jurul orei 10, serverul care stochează datele nu funcţiona de vreo şase ore, astfel încă taxa de drum nu putea fi achitată nici la benzinării şi nici prin SMS.

De asemenea, şoferii nu au putut plăti prin SMS nici taxa pentru podul de la Feteşti, ci doar direct la operator, cu bani gheaţă, la punctul de trecere.

Potrivit sursei citate, problema a apărut în jurul orei 4:00 dimineaţa, la sistemul informatic. CNADNR încearcă să modifice sistemul informatic, astfel încât şoferii care au fost obligaţi să circule fără rovinietă să nu fie amendaţi.

Pe drumurile naţionale există aproape 100 de camere care verifică dacă şoferul respectiv a achitat rovinieta. Amenzile pentru neachitarea rovinietei sunt cuprinse între 250 şi 4.500 de lei, conform OG nr. 15/2002. În cazul autoturismelor, de exemplu, amenzile pornesc de la 250 de lei şi pot ajunge până la 500 de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne