Sorana Cîrstea şi Irina Begu acced în turul 2 la Istanbul

Româncele Sorana Cîrstea şi Irina Begu au debutat cu victorii în primul tur al turneului de la Istanbul. Urmează să evolueze şi Alexandra Cadanţu în continuare la Istanbul Open.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (Sorana Cîrstea/facebook)

Într-o partidă contând pentru primul tur al turenului WTA Internaţional “TEB BNP Paribas Istanbul Cup”, Sorana Cîrstea (66 WTA), cap de serie 5, a câştigat foarte repede partida cu tânăra franţuzoaică de 20 de ani Fiona Ferro (208), venită din calificări, cu scorul de 6-3, 6-1. Partida a durat o oră şi 7 minute.

Sorana a acumulat 30 de puncte pentru calificarea în optimile de finală, unde o va întâlni pentru prima dată în carieră pe grecoaica de 21 de ani Maria Sakkari (96, maxim al carierei: 84 WTA / martie 2016).

Spre deosebire de Sorana, Irina Begu (33), cap de serie 3, a avut o partidă dificilă cu germanca de 29 de ani Tatjana Maria (103, clasament maxim: 62 / iulie 2015), pe care a câştigat-o în trei seturi, cu 1-6, 6-1, 7-5. Partida a durat două ore şi 13 minute.

Begu a revenit în primul set de la 0-3, a cîştigat setul al doilea, iar în setul decisiv a revenit de la 1-4 şi s-a calificat astfel în optimi la Istanbul.

Este de menţionat că Irina, se concentrează în momentele importante - ca şi la meciul de Fed Cup cu Heather Wastson - şi nu reunţă sub nicio formă la luptă.

În optimi, Irina Begu o va întâlni pe Kirsten Flipkens (Belgia, 93).

Irina Begu a obţinut şi ea 30 de puncte pentru această victorie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport