Şpăgi la CEO pentru listele de disponibilizaţi? Ministerul Energiei ameninţă cu intervenţia DNA

Poate că în Gorj nu s-a auzit încă de faptul că lucrurile se schimbă şi că lupta împotriva corupţiei se află în plină desfăşurare, dar o să avem grijă ca să afle acest lucru, a avertizat ministrul Energiei Victor Grigorescu.
Victor Grigorescu
Victor Grigorescu (Facebook.com/Victor Grigorescu)

Presa locală din Gorj a atras atenţia că s-a ajuns să se dea şpagă pentru listele de disponibilizaţi de la Complexul Energetic Oltenia (CEO), fapt ce a intrat acum în atenţia ministrului Energiei, Victor Grigorescu, care a avertizat miercuri, pe contul său de Facebook, că vor cădea capete dacă informaţiile se confirmă.

"Ştiu că obiceiurile vechi se uită greu, dar aş vrea să îi avertizez pe cei care încearcă să tragă foloase de pe urma restructurărilor din sectorul minier că nu tolerăm nici o încălcare a legii. Sper că informaţiile apărute în presa locală din Gorj, care susţine că s-a ajuns să se dea şpagă pentru listele de disponibilizaţi de la Complexul Energetic Oltenia, să se dovedească doar un zvon fără temei real.

Atrag atenţia conducerii CEO şi îi cer imperativ să facă toate verificările necesare în această situaţie şi să se asigure ca planul de disponibilizări să se aplice în cel mai transparent mod cu putinţă", a scris Victor Grigorescu.

Ministrul Energiei solicită o clarificare urgentă a situaţiei pentru ca atât cei care vor să părăsească voluntar compania, cât şi cei care întrunesc condiţiile de disponibilizare trebuie protejaţi atât de companie, prin salarii compensatorii, cât şi de stat, prin veniturile de completare.

"Nu trebuie să dea nimeni nicio şpagă pentru a beneficia de drepturile sale. Din cauza acestor metehne, companii ca CEO sau Complexul Energetic Hunedoara au ajuns în situaţia în care se găsesc astăzi. Poate că în Gorj nu s-a auzit încă de faptul că lucrurile se schimbă şi că lupta împotriva corupţiei se află în plină desfăşurare, dar o să avem grijă ca să afle acest lucru", a declarat Victor Grigorescu.

Potrivit ministrului, planul de restructurare şi redresare economică a Complexului Energetic Oltenia trebuie să fie aplicat şi respectat de managementul companiei.

"Nu vorbim doar de o ajustare de costuri, ci o ajustare de costuri şi o repunere pe baze corecte ale societăţii pentru a ne asigura că avem eficienţă economică. Guvernul a alocat deja fondurile necesare pentru ca angajaţii să beneficieze de măsuri de protecţie socială. Acelaşi mesaj aş dori să-l transmit şi conducerii Complexului Energetic Hunedoara", a subliniat Victor Grigorescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne