“Spartanul” Cumpănaşu s-a întâlnit cu Vela. Şeful MAI: Ne-a dat o idee foarte bună pe care am îmbrăţişat-o

Ministrul de interne Marcel Vela şi Alexandru Cumpănaşu (dr)
Ministrul de interne Marcel Vela şi Alexandru Cumpănaşu (dr) (Facebook)

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a avut o întâlnire cu fostul prezidenţiabil Alexandru Cumpănaşu, care i-a dat o „idee foarte bună” privind „fenomenul educaţional şi fenomenul infracţional” din şcoli, pe care intenţionează să o implementeze.

Astfel, Marcel Vela a explicat că ideea dată de Cumpănaşu constă în crearea unei linii telefonice care să fie folosită de elevi pentru a raporta diverse incidente care au loc în şcolile lor, fie că e vorba de agresiuni comise de profesori asupra elevilor fie că e vorba de violenţe comise de elevi împotriva profesorilor.

„Vă spun că discuţia a fost pozitivă. A avut câteva idei care (sic) oricum noi le aveam şi sunt în programul de guvernare vizavi de paza în şcoli. Dar ne-a dat o idee care (sic) am îmbrăţişat-o şi este foarte bună - de a face un telefon verde, astfel încât elevii, într-un mod anonim, să aibă curaj să prezinte tot ceea ce se întâmplă în şcoală şi vizavi de fenomenul educaţional şi de fenomenul infracţional. Şi atunci, acest telefon verde, majoritatea copiilor au telefoane, când se întâmplă ceva să poată să îl acceseze. Telefonul verde care să fie la Ministerul Afacerilor Interne, în conexiune cu Ministerul Educaţiei. Dacă este pe linie infracţională, nu ştiu, traficant de droguri, oameni violenţi, bătaie în clasă, tot ce înseamnă agresiunea dascălilor faţă de copii sau a copiilor faţă de profesori, noi să fim înştiinţaţi în timp operativ. Am preluat ideea […] şi săptămâna viitoare o să găsim o formulă prin care să o implementăm. Foarte bună”, a explicat Marcel Vela.

La rândul său, Alexandru Cumpănaşu a precizat, pe pagina sa de Facebook, că a avut, în calitate de preşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), o “întâlnire de lucru” cu Marcel Vela.

Cumpănaşu a precizat că timpul întâlnirii au fost abordate multiple teme, venind totodată cu propuneri şi soluţii pentru combaterea clanurilor interlope, precum şi prevenirea violenţei în şcoli, a traficului de droguri, a racolării şi exploatării fetelor pentru prostituţie, după cum urmează:

1. Înfiinţarea Poliţiei Şcolilor sau a unei forme de organizare pentru asigurarea unui poliţist/jandarm la fiecare unitate de învăţământ cu caracter permanent;
2. Înfiinţarea Programului Naţional: Dezvoltarea de Tineri Lideri Împotriva Violenţei în parteneriat cu primăriile, MAI şi MEN. Crearea în acest fel de monitori şi lideri tineri care să poată construi un climat de securitate în unităţile de învăţământ;
3. Înfiinţarea unui TELVERDE pentru raportarea de către tinerii din licee şi şcoli generale, ANONIM, a oricăror informaţii privind posibile infracţiuni, bullying, abuzuri, interlopi, etc;
4. Reorganizarea IPJ-urilor astfel încât să nu mai permită crearea unor legături între şefii de inspectorate şi clanurile interlope sau politicieni.

Reamintim că surse apropiate parchetului anticorupţie au dezvăluit, pentru g4media.ro, că Alexandru Cumpănaşu a fost pus sub acuzare de DNA Constanţa pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.

De asemenea, ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, a dezvăluit că a înaintat către DNA proiectul din timpul guvernării PSD în care a fost implicat Cumpănaşu şi pentru care ministerul a plătit 1,4 milioane de lei în schimbul a “10 hârtii”.

„Proiectul despre care discutăm a fost semnat în perioada PSD - Dragnea - Shhaideh. Aş vrea să îi întreb pe telespectatori şi pe cei care au acceptat. Am plătit 1,4 milioane de lei pentru 10 hârtii. Atât am primit noi. Am întrebat-o chiar în această seară pe o colegă din minister: 'domne, dacă ar fi banii tăi, ai lua un credit de la bancă, ai putea tu, te-ar lăsa inima să dai 1,4 milioane de lei pentru câteva hârtii, pentru un studiu?'. Am înaintat dosarul către DNA”, a afirmat Ion Ştefan.

Cumpănaşu a candidat la prezidenţiale construindu-şi campania pe cazul rudei sale îndepărtate Alexandra Măceşanu, una dintre victimele lui Gheorghe Dincă, “monstrul din Caracal”, şi a fost acuzat în mod repetat că a profitat în scop electoral de pe urma acestei tragedii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne