Starul lusitan Cristiano Ronaldo îşi doreşte tot mai mult

Cristiano Ronaldo: "Ştiu că sunt singurul care a câştigat patru Ghete de Aur, însă vreau mai mult, o vreau pe a cincea şi pe a şasea, dacă este posibil."
Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din campionatele europene de  fotbal în sezonul 2014-2015
Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din campionatele europene de fotbal în sezonul 2014-2015 (Cristiano Ronaldo/facebook)

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, jucătorul lui Real Madrid, a mărturisit că nu este mulţumit şi îşi doreşte în continuare mai mult, după ce a primit marţi a patra sa ''Gheată de Aur'', pentru cel mai bun marcator din campionatele europene de fotbal în sezonul 2014-2015, un bilanţ record pe care vrea să şi-l amelioreze în viitor.

''Este un moment special'', a declarat lusitanul în vârstă de 30 de ani, în cadrul unei ceremonii care a avut loc într-un hotel din capitala Spaniei. ''Însă nu sunt mulţumit, vreau mai mult decât atât. Ştiu că sunt singurul care a câştigat patru Ghete de Aur, însă vreau mai mult, o vreau pe a cincea şi pe a şasea, dacă este posibil''.

Cel mai bun marcator (''Pichichi'') din La Liga, cu 48 de goluri în sezonul trecut, Ronaldo primeşte pentru a patra oară în carieră, după 2008, 2011, 2014, 2015, acest trofeu decernat de mai multe media europene. Asta îi permite să se instaleze singur în fruntea palmaresului, în faţa rivalului său Lionel Messi, al 2-lea în 2014-2015 (43 goluri) şi de trei ori câştigător (2010, 2012, 2013).

În palmaresul Balonului de Aur, trofeu care recompensează cel mai bun jucător al anului, situaţia este inversă, argentinianul se află în faţa portughezului, cu 4 trofee câştigate, faţă de 3, Ronaldo.

Laureat al Balonului de Aur în ultimii doi ani, Ronaldo pare însă că se află în 2015 în urma lui Messi, care a ghidat FC Barcelona spre o somptuoasă triplă La Liga-Cupa Spaniei-Liga Campionilor, în primăvară.

''Evident, (câştigarea unei noi Ghete de Aur) implică şi câştigarea unor titluri la nivel colectiv, a unor trofee cu echipa'', a recunoscut Ronaldo, conştient că Real Madrid a încheiat sezonul trecut fără un titlu major. ''Real Madrid este o echipă care trebuie să câştige titluri în fiecare an. În acest sezon este la fel, vrem să câştigăm Campionatul, Liga Campionilor şi, dacă este posibil, şi Cupa Regelui'', a declarat Ronaldo.

Aceasta a patra Gheată de Aur vine să puncteze o perioadă fastă pentru Ronaldo, intrat în legenda lui Real Madrid acum două săptămâni, egalându-l pe Raul Gonzalez drept cel mai bun marcator din istoria clubului madrilen (323 goluri). În trecere, atacantul portughez a trecut şi de bariera celor 500 goluri înscrise în cariera sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport