Ştiri pe scurt: Fotbal - Cosmin Contra acuză arbitrajul din meciul cu Atletico Madrid

Antrenorul Cosmin Contra.
Antrenorul Cosmin Contra. (Daniel Mihailescu / EuroFootball / Getty Images)

Antrenorul român al echipei spaniole de fotbal Getafe, Cosmin Contra, a acuzat arbitrajul lui Fernandez Borbalán, la meciul de duminică, pierdut cu 0-2, pe teren propriu, în faţa liderului campionatului spaniol de fotbal, Atletico Madrid. ''E uşor să arbitrezi o echipă mare pe Coliseum (stadionul lui Getafe, n. red.)", a declarat Contra după meci, acuzându-l pe arbitrul Fernandez Borbalán că a dat greşit corner pentru Atletico, iar din faza care a urmat Atletico a deschis scorul.

* Atacantul român Gigel Bucur a marcat un gol pentru Kuban Krasnodar, care a învins pe Rubin Kazan cu scorul de 2-0, duminică, în deplasare, într-o partidă din etapa a 25-a a campionatului de fotbal al Rusiei.

* Singurul campion paralimpic din istoria sportului românesc, Eduard Novak, a ocupat doar locul 8 în finala probei de scratch, duminică, la Campionatele Mondiale de paraciclism de la Aguascalientes (Mexic).

* Campionul german de Formula 1 Michael Schumacher, spitalizat în Franţa de trei luni şi jumătate după un grav accident de schi, face "mici progrese care ne dau mult curaj", a anunţat purtătoarea sa de cuvânt, Sabine Kehm, duminică seara. "Sunt mici progrese care ne fac, logic, să fim bucuroşi şi ne dau, de asemenea, mult curaj", a afirmat purtătoarea de cuvânt a fostului campion mondial pentru postul german de televiziune ARD.

* Spaniolul Marc Marquez a câştigat Marele Premiu al Americilor la motociclism viteză, clasa MotoGP, impunându-se duminică pe circuitul din Austin, după 21 de tururi (115,773 km), cu timpul de 43 min 33 sec 43/1000.

* Spaniolul Maverick Vinales (Kalex), în vârstă de 19 ani, a câştigat duminică Marele Premiu al Americilor la motociclism viteză, clasa Moto2, impunându-se după 19 tururi (104,747 km) cu timpul de 41 min 31 sec 135/1000.

* Australianul Jack Miller şi-a continuat parcursul perfect din acest sezon, obţinând a doua victorie în două curse cu ocazia Marelui Premiu al Americilor la motociclism viteză, clasa Moto3, impunându-se duminică pe circuitul din Austin, după 18 tururi (99,234 km), cu timpul de 41 min 06 sec 659/1000.

* Echipa Galatasaray Istanbul a furnizat o mare surpriză, câştigând Euroliga feminină de baschet şi aducând un prim titlu Turciei în aceasta competiţie, graţie victoriei din finala cu concitadina Fenerbahce, cu scorul de 69-58 (26-7, 16-22, 11-15, 16-14), duminică, la Ekaterinburg (Rusia).

* Canadianul Sidney Crosby, de la echipa Pittsburgh Penguins, va primi pentru a doua oară în carieră trofeul pentru cel mai bun realizator din Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă, în timp ce rusul Alex Ovecikin (Washington Capitals) a primit titlul de cel mai bun marcator, a anunţat duminică NHL.

* Tenismanul spaniol Fernando Verdasco (N. 4) a câştigat turneul ATP de la Houston (Texas), cu premii totale de 474.005 dolari, graţie unei victorii cu 6-3, 7-6 (4) în finala cu compatriotul său Nicolas Almagro (N. 3).

* Tenismanul spaniol Guillermo Garcia-Lopez a câştigat, duminică, turneul ATP de la Casablanca (Marco), dotat cu premii totale de 426.605 euro, după ce l-a învins în finală pe compatriotul său Marcel Granollers, cu 5-7, 6-4, 6-3.

* Jucătoarea franceză de tenis Caroline Garcia (20 ani), numărul 74 mondial, a câştigat, duminică, primul său titlu WTA din carieră, după ce a învins-o pe sârboica Jelena Jankovic, cu 6-3, 6-4, în finala turneului de la Bogota (Columbia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

* Fouzi Lekjaa, a cărui alegere în luna noiembrie a fost invalidată de FIFA, a devenit duminică noul preşedinte al Federaţiei regale marocane de fotbal (FRMF), în urma unui nou scrutin, informează AFP.

* Britanicul Mike Conway (Ed Carpenter Racing) a câştigat duminică Marele Premiu de la Long Beach, a doua etapă a Campionatului automobilistic IndyCar, marcată de o coliziune între mai multe vehicule, care a schimbat complet datele cursei.

* Mijlocaşul german Sami Khedira a reluat antrenamentele cu lotul echipei Real Madrid, a anunţat duminică clubul spaniol de fotbal, la cinci luni după grava accidentare la genunchi suferită de internaţionalul german.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport