Ştiri pe scurt: Fotbal - Pandurii Tg. Jiu s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Ligii

(Laurence Griffiths / Getty Images)

Pandurii Tg. Jiu s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Ligii-Adeplast la fotbal, luni, graţie victoriei cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), după prelungiri, pe terenul formaţiei Gaz Metan Mediaş. Unicul gol al partidei a fost înscris de fundaşul cipriot Paraskevas Christou (94).

*Dinamo Bucureşti s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Ligii-Adeplast la fotbal, luni seara, după ce a dispus de Concordia Chiajna cu scorul de 3-1 (1-1), în deplasare, în ultimul joc din optimile de finală.

* Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti s-a despărţit de portarul Cristian Bălgrădean şi de fundaşul Laurenţiu Rus, a anunţat gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare.

* Trei românce au câştigat meciurile de luni şi s-au calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box pentru junioare şi tineret din oraşul italian Assisi, toate la categoria tineret. Cristina Paula Cosma (54 kg) a dispus la puncte de Aysen Taskin (Turcia), decizie 2-0, iar în sferturi va boxa cu italianca Irma Testa, pe 23 iulie. Angela Iordache (cat. 57 kg) s-a impus tot la puncte (decizie split, 2-1), în faţa Katharinei Wunschmann (Germania), urmând ca în sferturi să o înfrunte (în data de 23 iulie) pe franţuzoaica Angelina Panza. Paraschiva Pascu (64 kg) se va lupta în sferturi (23 iulie) cu poloneza Justiyna Walas, după ce a învins-o la puncte pe croata Viktorija Kramaric (decizie split, 2-1).

* Oraşul Eugene din statul american Oregon găzduieşte Campionatele Mondiale de atletism pentru juniori, De marţi până duminică, la care România va fi reprezentată de 13 sportive şi 5 sportivi, în urma omologării listelor de înscriere fiind stabilit şi programul intrării în concurs, astfel că primii atleţi din ţara noastră care concurează încă de marţi sunt hurdlerul Adrian Boldeanu, ce va lua startul în seriile probei de 110 m garduri, în reuniunea de dimineaţă (seara, după ora 20,00 la Bucureşti) şi Roxana Perie, la aruncarea ciocanului, în a doua reuniune, care, după fusul orar, va începe la, pentru Bucureşti, miercuri, la ora 3,15.

* Fundaşul stânga al naţionalei de fotbal a Franţei, Patrice Evra, s-a transferat de la Manchester United la Juventus Torino, cu care a semnat un contract pe doi ani, au anunţat luni clubul englez şi cel italian, potrivit AFP.

* Consiliul Local Baia Mare a alocat, în urma rectificării bugetului, aproximativ 3 milioane lei domeniului sportiv. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Baia Mare, Dan Coardă, a declarat luni, că suma cea mai importantă — 1,7 milioane lei — a fost alocată echipei feminine de handbal HCM Baia Mare, campioana naţională, echipa masculină de handbal HCM Minaur Baia Mare a primit 700.000 de lei, alţi 500.000 de lei au fost alocaţi echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, vicecampioana naţională, Fotbal Club Municipal Baia Mare a primit 500.000 de lei.

* Selecţionata României a fost învinsă de Ungaria cu scorul de 87-57 (13-13, 20-17, 34-12, 20-15), luni, în Sala ''Constantin Jude'' din Timişoara, în ultimul său meci din Grupa D a Campionatului European de baschet feminin Under-18, Divizia B. România a pierdut toate cele trei meciuri din grupă şi va evolua pentru locurile 9-17, în Grupa H.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport