Ştiri pe scurt: Meciurile programate joi la Arenele BNR, au fost amânate din cauza ploii.

(JAVIER SORIANO / AFP / Getty Images)

Meciurile programate joi la Arenele BNR din Bucureşti, în cadrul turneului de tenis BRD Năstase Tiriac Trophy, dotat cu premii totale de 426.605 euro, au fost amânate din cauza ploii.

La ora 11,00, la care trebuia să înceapă meciul dintre Adrian Ungur şi uzbekul Denis Istomin, pe Terenul Central, ploua, astfel că programul anunţat iniţial nu se poate respecta, organizatorii aşteptând să vadă evoluţia vremii.


* Cluburile Dinamo şi Steaua Bucureşti au fost amendate cu câte 50.000 de lei de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, care a decis în şedinţa sa de miercuri şi că echipele să dispute două jocuri pe teren propriu fără spectatori în peluze, în urma incidentelor de la manşa secundă a semifinalelor Cupei României-Timişoreana (1-1).


* Botev Plovdiv şi Ludogoreţ Razgrad se vor înfrunta în finala Cupei Bulgariei la fotbal, programată în data de 15 mai, la Burgas. Botev Plovdiv, la care fundaşul român Srgian Luchin a fost titular, a învins pe Lokomotiv Sofia cu scorul de 1-0, miercuri, în deplasare, în manşa a doua a semifinalelor (3-1 în tur). În cealaltă semifinală, Ludogoreţ Razgrad, cu Cosmin Moţi integralist, a fost învinsă în deplasare de Lokomotiv Plovdiv cu 1-0, prin golul înscris de Martin Kamburov (59). Campioana en titre câştigase prima manşă cu scorul de 2-0.


* Goran Dragic, internaţionalul sloven al clubului Phoenix Suns, a fost desemnat jucătorul cu cel mai mare progres înregistrat în sezonul regulat 2013-2014 al campionatului profesionist nord-american de baschet, a anunţat miercuri NBA.


* Britanicul Bernie Ecclestone, directorul executiv al Formulei 1, s-a prezentat joi la tribunalul din München pentru a răspunde acuzaţiilor de corupţie în care riscă o pedeapsă de 10 ani închisoare dacă este găsit vinovat, relatează agenţia Reuters.

* Deşi Uruguayul este deţinătoarea Copei America, se află pe locul 5 în clasamentul FIFA, a încheiat pe locul 4 Cupa Mondială 2010 şi are în Luis Suarez unul dintre cei mai periculoşi atacanţi, selecţionerul Oscar Washington Tabarez crede că echipa să nu face parte din elita fotbalului mondial, scrie Reuters.

* Înotătorul american Michael Phelps, care revine joi în activitate după 20 de luni de la ultima cursă, nu ştie dacă va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Rio din 2016, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă la Mesa (Arizona).

* Preşedintele UEFA, Michel Platini, consideră că naţionalele Braziliei şi Argentinei vor fi dificil de învins la turneul final al Cupei Mondiale de fotbal 2014 din Brazilia, relatează ziarul Le Parisien.

* Fotbalul european este mai divizat astăzi ca în perioada Războiului Rece, din cauza împărţirii inegale a bogăţiei în rândul cluburilor, a afirmat francezul Jerome Champagne, candidat la preşedinţia FIFA, în a treia parte a manifestului său, citat de Reuters.

* Extrema Adnan Januzaj, de la Manchester United, născut la Bruxelles într-o familie emigrată din Kosovo, a ales să joace pentru naţionala de fotbal a Belgiei, a anunţat selecţionerul ''diavolilor roşii'', Marc Wilmots, pe contul său de Twitter. Januzaj, 19 ani, putea să opteze şi pentru naţionalele Albaniei, Turciei, Serbiei, Kosovo şi chiar Angliei.

* Capacitatea stadionului ''Anfield'', fieful clubului englez de fotbal Liverpool FC, va fi mărită de la de la 45.276 locuri la 54.000, a anunţat liderul la zi din Premier League, la dezvăluirea proiectului de modernizare a arenei.

* Formaţia israeliană Maccabi Tel Aviv s-a calificat la turneul Final Four al Euroligii masculine de baschet, care va avea loc în perioada 16-18 mai, după ce a învins cu scorul de 86-66 pe Emporio Armani Milano, miercuri seara, pe teren propriu şi şi-a adjudecat seria din sferturi cu scorul general de 3-1.

* Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, s-a declarat "mulţumit" de stadionul din Cuiaba (centrul Braziliei), una din cele patru arene ale Cupei Mondiale de fotbal 2014 care nu au fost încă terminate, relatează AFP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport