Ştiri pe scurt: Sorana Cîrstea s-a oprit în optimile turneului de tenis (WTA) de la Washington

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (Elsa / Getty Images)

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (N. 8) a fost învinsă de sârboaica Bojana Jovanovski, cu 4-6, 7-5, 6-3, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA de la Washington (SUA), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

* Steaua Bucureşti a terminat la egalitate cu formaţia kazahă FK Aktobe, 2-2 (1-0), miercuri seara, pe stadionul ''Ţentralnîi'' din Aktobe, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor la fotbal. Steaua a scăpat printre degete o victorie preţioasă, după două erori de apărare, dar are prima şansă la calificarea în play-off, după golurile marcate de Claudiu Keşeru (44), Andrei Prepeliţă (79). Pentru gazde au înscris Valeri Korobkin (58) şi Robert Arzumanian (88).

* Antrenorul echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, Răzvan Lucescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă. că nu are probleme de lot înaintea primei manşe cu Viktoria Plzen care se va disputa pe stadionul 'Ilie Oana', iar jucătorii săi vor intra pe teren cu o stare de spirit bună după două victorii obţinute în deplasare.

* Antrenorul echipei Astra Giurgiu, Daniel Isailă, consideră că vicecampioana are 50 la sută şanse în jocul cu formaţia Slovan Liberec ce se va desfăşura joi 31 iulie, pe stadionul ''Marin Anastasovici'', în prima manşă a turul trei al Europa League la fotbal, dar speră ca ambiţia să depăşească experienţa cehilor şi să fie o "calificare fără emoţii".

* Naţionala României a câştigat primele sale două meciuri de la Campionatul European de baseball, Grupa C valorică, din Slovenia, cu Ungaria şi Norvegia. România a dispus cu 10-9 de Ungaria, marţi, iar miercuri a întrecut Norvegia cu 11-4, ambele meciuri disputate la Golovec.

* Clubul Rapid Bucureşti a fost amendat cu suma de 30.000 de lei de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, pentru incidentele de la meciul cu Steaua (1-3), din prima etapă a Ligii I.

* Fundaşul român Cosmin Moţi a jucat tot meciul pentru Ludogoreţ Razgrad, campioana Bulgariei, miercuri seara, pe teren propriu, cu Partizan Belgrad, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, meci încheiat nedecis, 0-0. Ex-dinamovistul a primit un cartonaş galben în minutul 50.

* Alte şapte românce s-au alăturat Ralucăi Platon şi Andreei Roşca în optimile de finală ale turneului ITF de tenis de la Timişoara, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. Camelia Hristea, Simona Ionescu, Cristina Ene (N. 7), Cristina-Mădălina Stancu, Nicoleta Dascălu, Gabriela Talabă şi Irina Bara (N. 2) s-au impus în meciurile de miercuri şi s-au calificat în optimi.

* Doar trei tenismeni români, Victor Crivoi, principalul favorit, Dragoş Constantin Ignat şi Luca George Tatomir, s-au calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Cluj-Napoca, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari. Doi capi de serie au fost eliminaţi în optimi, ucraineanul Vadim Alekseenko (N. 8) şi peruanul Duilio Beretta (N. 7).

* Selecţionata României a fost învinsă de formaţia Republicii Moldova cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri, la Vadul lui Vodă, în cadrul Turneului de Dezvoltare pentru echipe feminine de fotbal Under-18 din Republica Moldova.

* Preşedintele Federaţiei argentiniene de fotbal (AFA), Julio Grondona, a decedat miercuri, la vârstă de 82 ani, anunţă presa internaţională. Grondona fusese internat din cauza unei insuficienţe cardiace. El se afla de 35 de ani la conducerea AFA şi a fost şi vicepreşedinte al FIFA, fiind considerat mâna dreaptă a preşedintelui forului internaţional, Joseph Blatter.

* Tenismanul spaniol Rafael Nadal a suferit o accidentare la încheietura mâinii drepte şi va rata turneele Masters 1000 de la Toronto şi Cincinnati, ce vor avea loc în prima parte a lunii august, anunţă ziarul francez L'Equipe.

* Muncitorii care lucrează la construirea stadionului din Al-Wakrah, una din arenele Cupei Mondiale de fotbal 2022 din Qatar, sunt plătiţi cu 57 de eurocenţi pe oră şi lucrează până la 30 de zile pe lună, a scris miercuri ziarul britanic The Guardian, citat de AFP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport