Stolojan nu merge la referendum, dar avertizează: "În caz de invalidare, de la USL te poţi aştepta la orice..."

Teodor Stolojan
Teodor Stolojan (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a precizat miercuri că nu va merge la vot, întrucât procedurile de desfăşurare ale referendumului sunt netransparente şi nu dau posibilitatea unui control asupra acurateţii acestuia.

"Eu nu voi merge la referendum, din două motive foarte clare. Constituţia spune foarte limpede că preşedintele poate fi suspendat datorită unor abateri grave, încălcări grave ale Constituţiei. Nu este cazul. USL-ul are alt punct de vedere care l-a exprimat în Parlament şi Parlamentul, acei 256 au luat această decizie care este împotriva a ceea ce spune Constituţia. Eu nu pot să fiu de acord cu un asemenea punct de vedere", a spus Theodor Stolojan.

"Al doilea argument este că în loc ca prin procedurile de referendum USL-ul să încerce să facă cât mai transparent acest proces, USL-ul a făcut exact invers, a încercat să facă cât mai opac acest proces astfel încât să nu poată fi controlat din punct de vedere al posibilelor fraude...Nu camere de supraveghere, nu distincţia între liste suplimentare şi listele cu cetăţenii care în mod normal locuiesc în zona respectivă, nu inventarierea numărului de ştampile", a completat politicianul.

"Procedurile tehnice de desfăşurare ale referendumului sunt netransparente, nu dau posibilitatea unui control asupra acurateţii acestui referendum. Eu am două argumente pentru care nu mă voi prezenta la acest referendum", a mai precizat el.

Europarlamentarul PDL a menţionat că, în cazul în care referendumul va fi declarat invalid, paşii care vor trebui urmaţi sunt cei prevăzuţi de Constituţie.

"Paşii de urmat sunt cei prevăzuţi de Constituţie. Adică preşedintele se reîntoarce la munca sa de preşedinte al României. La USL te poţi aştepta la orice. Dar vă daţi seama ce ar înseamnă acest lucru, ar însemna izolarea totală a României", a avertizat Theodor Stolojan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne