"Sunt tânăr, energic şi chipeş" - Biden îşi începe campania publicitară cu un spot care abordează problema vârstei

Joe Biden
Joe Biden (Facebook/joebiden)

Campania lui Joe Biden a dat startul sâmbătă unei campanii publicitare TV şi digitale de 30 de milioane de dolari în statele cheie cu o reclamă în care preşedintele abordează direct preocupările legate de vârsta sa, informează The Guardian.

Programat să fie difuzat timp de şase săptămâni pe posturi de televiziune, inclusiv pe cele deţinute de negri şi hispanici, şi lansat la scurt timp după discursul său înflăcărat despre starea Uniunii, spotul de 60 de secunde nu se fereşte de ceea ce mulţi alegători consideră a fi o îngrijorare tot mai mare cu privire la vârsta preşedintelui. Spotul, intitulat "Pentru tine", începe cu Biden într-o formă veselă.

"Uite, nu sunt un tip tânăr. Asta nu este un secret. Dar înţeleg cum să fac lucrurile pentru poporul american", spune preşedintele în vârstă de 81 de ani.

Campania lui Biden a declarat că spotul va apărea pe reţelele de televiziune, inclusiv ESPN şi TNT, pe toată durata March Madness, în timpul căreia se desfăşoară în toată ţara turneele de baschet universitar NCAA. De asemenea, va apărea şi pe Comedy Central şi FX, relatează Bloomberg.

"Am condus ţara în timpul crizei Covid. Astăzi, avem cea mai puternică economie din lume. Am adoptat o lege care reduce preţurile medicamentelor pe baza de prescripţie medicală, plafonând insulina la 35 USD pe lună pentru persoanele în vârstă", mai spune Biden în reclamă.

Biden schimbă apoi direcţia de abordare de la starea uniunii şi se adresează celui pe care în acel discurs l-a numit pe nume doar "predecesorul meu".

"Timp de patru ani, Donald Trump a încercat să adopte o lege a infrastructurii şi a eşuat. Eu am reuşit să o fac. Acum reconstruim America. Am adoptat cea mai mare lege din istorie pentru a combate schimbările climatice, pentru că viitorul nostru depinde de asta", spune el.

Făcând ecoul promisiunii sale din discursul de joi despre Starea Uniunii, Biden promite să facă din nou din Roe vs. Wade "legea ţării", spunând că Trump "a luat libertatea femeilor de a alege".

"Donald Trump crede că treaba preşedintelui este să aibă grijă de Donald Trump. Eu cred că treaba preşedintelui este să lupte pentru voi, poporul american, şi asta este ceea ce fac eu", afirmă Biden.

Finalul spotului publicitar prezintă o filmare în care un producător din afara camerei îi cere lui Biden să mai facă o dublă, la care Biden glumeşte: "Uite, sunt foarte tânăr, energic şi chipeş. De ce naiba fac asta?"

De la discursul său adresat naţiunii, lăudat de observatorii democraţi ca fiind o revenire în formă şi prilej pentru cea mai mare strângere de fonduri din ultima vreme, Biden a pornit într-un turneu în mai multe state. El vizitează Pennsylvania şi Georgia în acest weekend înainte de a se îndrepta spre New Hampshire, Wisconsin şi Michigan săptămâna viitoare.

În timp ce ţara se pregăteşte pentru o revanşă Biden-Trump, un sondaj publicat săptămâna trecută de New York Times şi Siena College a arătat că 73% dintre toţi alegătorii înregistraţi din SUA consideră că Biden este prea bătrân pentru a fi un preşedinte eficient.

Dintre cei care au votat pentru Biden în 2020, 26% au declarat că sunt ferm convinşi că vârsta îl va face un preşedinte ineficient în al doilea mandat.

La 81 de ani, Biden este cel mai în vârstă preşedinte care a încercat vreodată să candideze pentru a fi reales.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe