Surparea terenului în zona Eroilor pune autorităţile pe jar. Comandament de urgenţă la Primăria Capitalei

Surparea terenului în zona staţiei de metrou Eroilor a pus pe jar municipalitatea şi mai multe instituţii de stat. Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a convocat un comandament de urgenţă pentru stabilirea măsurilor vizând punerea în siguranţă a perimetrului între podul Eroilor şi Carol Davila.
Gropi în carosabil
Gropi în carosabil (Epoch Times România)

UPDATE: Restricţiile de circulaţie în zona Eroilor vor fi menţinute pentru cel puţin 30 de zile, a declarat duminică, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim, adăugând că zona este monitorizată atent iar constructorul a anunţat că a pus în siguranţă perimetrul,

Restricţiile de circulaţie vor fi afectaţi în special cetăţenii care locuiesc în cartierele Drumul Taberei şi Militari, a mai precizat Achim, citat de Medifax.

***

La şedinţă au fost convocaţi reprezentanţii Metrorex, ai Poliţiei Rutiere, ai ISU şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii pentru a discuta măsurile ce se impun a fi luate pentru asigurarea siguranţei în zonă şi eventuale măsuri de extindere a restricţiei de circulaţie rutieră în perimentrul unde s-a surpat terenul, unde există riscul de prăbuşire a carosabilului. De asemenea, la şedinţă a fost invitat şi prefectul Capitalei, Paul Petrovan, informează Agerpres.

Reamintim că sâmbătă traficul pe anumite porţiuni din Bd. Eroilor şi pe Bd. Eroilor Sanitari din Capitală a fost suspendat, în urma surpării terenului, existând riscul de prăbuşire a carosabilului.

Surparea terenului a fost semnalată, sâmbătă, de constructorul care efectuează lucrări de modernizare şi extindere pentru Metrorex. Având în vedere riscul prăbuşirii carosabilului şi propagarea surpării spre imobilele aflate la intersecţia bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, Primarul General, Răzvan Sava traficul în zona a fost deviat iar 40 de persoane care locuiau într-o clădire din zona în care a avut loc surparea au fost evacuate, potrivit Digi24.

Tot sâmbătă seara, reprezentanţii Ministerului Transporturilor s-au întrunit în şedinţă de urgenţă. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a solicitat reprezentanţilor Metrorex, ai proiectantului, consultantului şi constructorului o analiză pentru identificarea cauzei care a dus la această situaţie şi propunerea de soluţii pentru rezolvarea imediată a problemelor, relatează B365.ro.

În urma şedinţei, Ministerul Transporturilor a anunţat că surparea terenului în zona staţiei de metrou Eroilor a fost cauzată de tasări sub carosabil, provocate de infiltraţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne