Surpriză în PNL. Alina Gorghiu, propusă preşedinte unic al partidului

Din momentul în care Vasile Blaga s-a dat jos de pe scaunul de copreşedinte al PNL, în urma scandalului de corupţie în care este implicat, a început urzeala tronurilor în tabăra democrat-liberală a PNL. În scurt timp s-a ajuns la concluzia că cel mai bine este ca Alina Gorghiu să rămână singură la şefia partidului.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE. Consiliul Naţional de Coordonare al PNL va fi organizat sâmbăta viitoare pentru validarea deciziei privind preluarea preşedinţiei unice de către Alina Gorghiu şi împuternicirea europarlamentarului Daniel Buda ca să semneze listele pentru alegerile parlamentare, potrivit unor surse liberale, citate de Agerpres.

La Consiliul Naţional de Coordonare participă organizaţiile judeţene, parlamentari, europarlamentari, aleşi locali şi delegaţi din toate filialele PNL. În aceeaşi şedinţă, primarul Gheorghe Falcă a fost propus de Alina Gorghiu să preia funcţia de coordonator al campaniei pentru alegerile parlamentare. Propunerea urmează să fie votată săptămâna viitoare de Biroul Politic Naţional al partidului.

"Au fost două şedinţe. Prima a fost cea a preşedinţilor din vechiul PDL. A urmat şedinţa Biroului Permanent al PNL. În prima şedinţă, cu un singur vot împotrivă şi cu patru abţineri, am hotărât să renunţăm la copreşedinţia partidului pentru că suntem un singur partid şi să propunem preşedinte unic în persoana doamnei Gorghiu. Sunt convins că am ales soluţia cea mai bună. O să o sprijin pe doamna Gorghiu şi cred că este calea cea mai bună", a declarat Vasile Blaga.

La rândul său, Alina Gorghiu a precizat că funcţia de preşedinte unic al PNL nu este o misiune uşoară, în contextul în care, până în prezent, "povara" era împărţită.

"Este un semn de maturitate al unei echipe care s-a format de doi ani încoace. Nu este o misiune uşoară cea pe care eu şi Vasile Blaga ne-am asumat-o acum doi ani de zile. Este mult mai greu acum pentru că povara, până astăzi, am împărţit-o cu Vasile Blaga şi mi-a fost mult mai uşor. Este momentul să ne uităm la tot ce înseamnă perspectiva pe care PNL o are şi sunt momente în care din criză poţi să ieşi întârit, mai unit, uitându-te înainte cu speranţa că lucrurile vor merge mai bine", a afirmat Alina Gorghiu.

* * *

Foştii democrat-liberali au propus sâmbătă, la îndemnul lui Vasile Blaga, ca PNL să fie condus de un preşedinte unic, respectiv de Alina Gorghiu, potrivit unor surse din partid citate de Agerpres.

Din partea vechiului PDL a fost împuternicit să semneze listele cu candidaţi pentru alegerile parlamentare europarlamentarul Daniel Buda.

Liberalii urmează să se reunească într-o şedinţă a conducerii începând cu ora 18:00, unde se va discuta această soluţie şi se va lua o decizie finală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne