Târg de Mărţişor, la Muzeul Naţional de Geologie

Epoch Times România
25.02.2010

Muzeul Naţional de Geologie organizează în perioada 26 februarie - 8 martie, 'Târgul de Mărţişor', expoziţie cu vânzare de bijuterii, cristale şi pietre preţioase şi semipreţioase.

Vizitatorii vor avea ocazia să aleagă dintr-o gamă variată de pietre preţioase - safire, rubine, smaralde -, care vor putea fi achiziţionate fie sub formă de bijuterii montate în aur şi argint, fie în forma lor naturală, se arată într-un comunicat al Institutului Geologic al României (IGR) transmis marţi AGERPRES.

De asemenea, vizitatorii vor putea opta şi pentru pietre semipreţioase, cum ar fi varietăţi de cuarţ - ametist, citrin, morion, aventurin.

IGR mai precizează că vor putea fi achiziţionate atât cristale brute, cât şi brăţări şi coliere.

Totodată, din expoziţie nu vor lipsi florile de mină şi elementele de decoraţiuni interioare din minerale şi roci: piramide, sfere, obeliscuri, miniaturi de animale.

"Sărbătoare a primăverii, Mărţişorul este o tradiţie românească veche de peste 2.000 de ani. Femeile şi fetele purtau monezi sau pietricele asociate cu fire de lână roşie şi albă pentru a avea noroc şi un an îmbelşugat. În prezent, se preferă şnurul alb-roşu, reprezentativ pentru această sărbătoare, în asociere cu anumite obiecte de podoabă" - arată IGR.

În comunicat se mai menţionează că taxa de acces este între 4 şi 8 lei iar programul de vizitare este între 10,00 şi 18,30.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor