Tenis. Roger Federer, pentru a cincea oară campion la Indian Wells (ATP)

Jucătorul elveţian a câştigat marea finală americană după 6-4, 7-5 cu compatriotul său Stan Wawrinka.
Tenismanul elveţian Roger Federer.
Tenismanul elveţian Roger Federer. (BNP Paribas Open/facebook)

Emblematicul campion al 'Ţării Cantoanelor', Roger Federer (35 ani, 6 ATP) a realizat o nouă performanţă prin cucerirea trofeului de la Indian Wells pentru a cincea oară în cariera sa (2004, 2005, 2006 şi 2012).

El l-a învins în ultimul act al turneului ATP Masters 1000 “BNP Paribas Open” dotat cu premii totale de 6.993.450 de dolari pe conaţionalul său Stan Wawrinka (31 ani, 3 ATP) în două seturi cu scorul de 6-4, 7-5. Partida care s-a defăşurat duminică în faţa a 17.382 de spectatori a durat o oră şi 20 de minute.

"M-am aflat cu adevărat sub o mare presiune din dorinţa de a face un meci bun şi am abordat această finală cu o intensitate bună. Nu mi-am schimbat jocul în raport cu celelalte meciuri pe care le-am disputat şi am putut evolua în acelaşi mod ca şi în partidele precedente. Am fost pregătit şi asta m-a calmat înaintea meciului" a declarat fostul număr unu mondial.

Federer, care numără până în prezent numai puţin de 90 de titluri câştigate, dintre care 18 de Mare Şlem, conduce acum cu 20-3 în confruntările directe cu Wawrinka.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport