Tenis: Simona Halep a învins-o pe Bondarenko în turul 2 la US Open

Tenismana română Simona Halep
Tenismana română Simona Halep (US Open/facebook)

Tenismana română Simona Halep, numărul 2 WTA, s-a calificat în turul al treilea al Openului Statelor Unite, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, trecând în două seturi, 6-3, 6-4, de ucraineanca Katerina Bondarenko, într-o partidă disputată joi la Flushing Meadows.

Halep, în vârstă de 24 ani, favorita a doua a competiţiei de la New York, şi-a asigurat un cec în valoare de 120.200 dolari şi 130 de puncte WTA în urma acestei victorii, pe care a obţinut-o după o oră şi 17 minute de joc.

Reprezentanta ţării noastre o va înfrunta în turul următor pe câştigătoarea partidei dintre americanca Sherby Rogers şi japoneza Kurumi Nara.

Bondarenko (29 ani), numărul 104 mondial, a revenit anul acesta în circuit, după o pauză de trei ani, perioadă în care a dat naştere unui copil şi s-a dedicat familiei. Ea a trecut prin calificări pentru a ajunge pe tabloul principal, după ce în 2009 a reuşit să ajungă până în sferturile de finală la US Open.

"Meciul a fost dificil, iar ea a juca foarte bine. Revenirea sa este impresionantă", a recunoscut Halep. "Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, însă a fost suficient pentru a atinge turul al treilea", a adăugat jucătoarea română.

Înainte de a sosi la New York, pentru a participa la US Open, Simona Halep a disputat şi a pierdut finalele turneelor de la Toronto şi Cincinnati, fiind considerată una dintre puţinele jucătoare, dacă nu singura, care o poate împiedica pe americanca Serena Williams, numărul unu mondial, să câştige al patrulea titlu consecutiv de Mare Şlem în acest an, după cele de la Australian Open, Roland-Garros şi Wimbledon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport