Tenis. Simona Halep a pierdut la Singapore în faţa liderului mondial

Jucătoarea română de tenis a fost învinsă de Angelique Kerber în două seturi la Turneul Campioanelor cu scorul de 6-4, 6-2.
Simona Halep şi Angelique Kerber (Germania) la Turneul Campioanelor.
Simona Halep şi Angelique Kerber (Germania) la Turneul Campioanelor. (Jimmie48 Photography/twitter)

Simona Halep (25 ani, 4 WTA) a pierdut, marţi, confruntarea cu principala favorită a Turneului Campioanelor de la Singapore, germanca Angelique Kerber (28 ani). După ce românca s-a impus relativ uşor în primul meci din Grupa Roşie a competiţiei în faţa americancei Madison Keys (6-2, 6-4), al doilea meci nu a fost la fel. Liderul mondial a câştigat după o oră şi 22 de minute de joc cu scorul de 6-4, 6-2.

Cele două jucătoare au mers cap la cap în primul set, jocul celor două campioane fiind destul de echilibrat. Diferenţa s-a produs după scorul de 4-3 pentru Simona Halep, ea având chiar şansa de a face 5-3, dar numărul unu în ierarhia mondială a reuşit să câştige trei game-uri la rând, impunându-se în final cu 6-4.

Setul 2 nu a fost deloc bun pentru Simona. Ea a început cu un serviciu slab, care i-a permis lui Kerber să returneze foarte bine şi să conducă punctele. Sportiva noastră a reuşit până la final să-şi adjudece doar două game-uri. Scor final 6-2.

Kerber numără acum două victorii din tot atâtea meciuri în Grupa Roşie şi este lider, după ce duminică a învins-o în trei seturi pe Dominika Cibulkova cu 7-6 (5), 2-6, 6-3, în timp ce Simona ocupă locul 2. Ea va trebui să câştige următorul meci pe care îl va susţine în compania jucătoarei slovace Dominika Cibulkova (27 ani, 8 WTA) - cap de serie numărul şapte, dacă doreşte să acceadă în semifinale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport