Tenis: Simona Halep, prima jucătoare română care învinge liderul mondial

Jucătoarea română de tenis Simona Halep
Jucătoarea română de tenis Simona Halep (Elsa / Getty Images)

Simona Halep a devenit miercuri prima jucătoare română de tenis care a învins liderul mondial de la înfiinţarea clasamentului WTA, în urmă cu 39 de ani, relatează site-ului Turneului Campioanelor, de la Singapore.

Victoria cu 6-0, 6-2 în faţa americancei Serena Williams, prima pentru Halep în faţa unei jucătoare din ''top 3'', a fost cel mai drastic eşec suferit de Serena în cariera sa şi a pus capăt unei serii de 16 victorii consecutive la Turneul Campioanelor.

De la primul clasamentul WTA, din 3 noiembrie 1975, nicio româncă nu a mai reuşit să învingă numărul unu mondial, nici măcar cele două compatrioate care au acces în ''top ten'', Virginia Ruzici (actualul său manager) sau Irina Spîrlea, care au ajuns maxim în cariera lor pe locurile 8, respectiv 7, menţionează sursa amintită.

''Am avut o perioadă dificilă înainte de acest turneu, a mărturisit Simona Halep după victoria cu Williams. Mi-am zis că trebuie să muncesc mai mult la serviciul meu şi am petrecut timp de 20 de minute în fiecare zi numai servind. Pot spune că am jucat ca la Openul Franţei (unde a jucat finala cu Şarapova, n. red.): fără presiune, fără aşteptări. Pentru că dacă îmi fixez un obiectiv devin încordată şi nu mai pot juca la fel de bine''.

''Am venit în Singapore să joc fiecare meci în parte şi să văd cât de departe pot ajunge, însă este unul dintre cele mai bune turnee făcute de mine anul acesta. Mă simt bine şi vreau să mă bucur de acest moment'', a mai spus Halep.

Jucătoarea de 23 de ani (numărul patru mondial) a mai spus că victoria cu Serena Williams i-a dat mai multă încredere că poate juca la fel de bine cum a făcut-o în prima parte a anului. Simona Halep a subliniat că fiecare meci este dificil şi trebuie să se gândească la următorul, dar după turneu va lua o pauză.

''Mă bucur că am o zi liberă (joi, n. red.), am timp să mă liniştesc. Va fi dificil cu Ana Ivanovic, o cunosc, am jucat contra ei, va fi un alt meci, o altă experienţă şi vor încerca să dau totul pe teren'', a conchis Simona Halep.

Halep se poate califica în semifinalele Turneului Campioanelor înaintea meciului de vineri, cu Ana Ivanovic, dacă Serena Williams pierde un singur ghem în meciul de joi cu Eugenie Bouchard. Simona a învins-o pe Ivanovic anul trecut la Turneul Campioanelor ''B'' de la Sofia, cu 2-6, 6-1, 6-3, şi anul acesta, în sferturi la Madrid, cu 6-2, 6-2. Ivanovic (26 ani, 8 WTA) s-a impus anul trecut la Doha, când Halep a abandonat după primul set (la scorul de 6-3). În plus, sârboaica a profitat anul acesta, în sferturi, la Beijing, de o neprezentare a Simonei, retrasă în urma unei accidentări la coapsă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport