Tenis: Tomas Berdych, calificat în semifinale la Paris-Bercy şi sigur de locul la Turneul Campionilor

Tomas Berdych.
Tomas Berdych. (PETER WIDING / AFP / Getty Images)

Tenismanul ceh Tomas Berdych, numărul cinci mondial, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului de la Paris-Bercy (ATP World Tour Masters 1000), după ce l-a învins pe sud-africanul Kevin Anderson (18 ATP), în trei seturi, cu 7-6 (7/4), 4-6, 6-4, succes care îi asigură prezenţa la Turneul campionilor de la Londra.

În penultimul act al competiţiei dotate cu premii totale de 2.884.675 euro, Berdych îl va întâlni pe câştigătorul sfertului de finală dintre elveţianul Roger Federer (N. 2) şi canadianul Milos Raonic (N. 7).

Berdych a obţinut al 12-lea succes din tot atâtea meciuri cu Anderson şi va participa pentru a cincea oră consecutiv la ATP Finals, la Londra, în perioada 9-16 noiembrie. Cea mai bună performanţă a sa la Turneul Campionilor a fost semifinala din 2011.

Au mai rămas doar două locuri vacante pentru turneul londonez, pentru care se bat japonezul Kei Nishikori, canadianul Milos Raonic şi spaniolul David Ferrer, toţi aflaţi în sferturi la Paris-Bercy.

Cehul a mai ajuns de două ori în semifinale la Paris, câştigând turneul în 2005, la prima sa participare. De altfel acesta este singurul titlu Masters 1000 din palmaresul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport