Test de inteligenţă cu numere

Test de inteligenţă cu numere
Test de inteligenţă cu numere (Facebook)

Inteligenţa reprezintă abilitatea de a raţiona, planifica, rezolva probleme, gestiona complexitatea, gândi abstract şi de a învăţa. Coeficientul de inteligenţă total însumează în mod egal inteligenţa verbală, inteligenţa numerică şi inteligenţa figurală. Măsoară abilitatea adaptativă de a gândi logic, de a realiza raţionament inductiv şi deductiv, a planifica, a rezolva probleme, a gândi abstract, a învăţa, a înţelege şi gestiona situaţii complexe, a învăţa din experienţă.

Studiile arată că nivelul coeficientului de inteligenţă este caracteristica relaţionată cel mai mult cu nivelurile educaţional, ocupaţional, statutul economic şi social pe care le poate atinge o persoană.

Vă propunem un test de inteligenţă numerică, ce identifică abilitatea de rezolvare a problemelor matematice, de lucru cu numerele şi de gândire într-un mod matematic în general. Testele numerice, în general, exersează şi examinează aptitudinea subiectului la adunare, scădere, înmulţire, ridicare la putere, lucrul cu secvenţe matematice etc. Probleme similare sunt uneori incluse în examene de admitere, testări psihologice şi alte procese de selecţie. Testarea inteligenţei numerice este bazată pe operaţii matematice cu numere si pe gândirea matematică.

Inteligenţa numerică se testează în IQ teste prin şiruri numerice, completarea cu semne matematice ş.a.m.d. Spaţiul social şi vârsta influenţează inteligenţa numerică ce se poate dezvolta prin educaţie şcolară şi exerciţii.

În acest test numeric, de continuat şirul, este necesar a se identifica modelul din acel şir. Numerele din secvenţă pot fi în creştere sau în descreştere. Trebuie să determinaţi care este modelul secvenţei pentru a putea continua şirul.

Rezultatul îl veţi afla la sfârşitul testului, după ce bifaţi varianta corectă la cele 10 întrebări. Aşezaţi-vă comod, relaxaţi-vă şi START!

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură