Timofti, la întrevedere cu Schuebel: Actuala guvernare rămâne fidelă ideii de integrare europeană

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. (VADIM DENISOV / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.02.2013

Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, s-a întâlnit sâmbătă cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel, pe care l-a asigurat că actuala guvernare rămâne fidelă ideii de integrare europeană, relatează Publika.md.

Cei doi oficiali au discutat despre situaţia politică din ţară şi despre disensiunile din cadrul Coaliţiei de guvernământ, informează Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Şeful statului l-a informat pe Dirk Schuebel despre consultările pe care le-a avut în ultimele zile cu liderii Alianţei pentru Integrare Europeană, precum şi despre disponibilitatea de a continua aceste consultări până la identificarea unei soluţii.

Totodată, Nicolae Timofti a dat asigurări că actuala guvernare şi toţi exponenţii săi rămân fideli ideii de integrare europeană şi vor păstra actualul curs de dezvoltare a Republicii Moldova.

La rândul său, Dirk Schuebel a declarat că Uniunea Europeană urmăreşte cu atenţie procesele politice care au loc în Republica Moldova şi speră ca reformele democratice iniţiate în ţara noastră să continue.

Totodată, cei doi oficiali au discutat şi despre etapele pe care trebuie să le parcurgă Moldova până la semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi pentru a obţine un regim liberalizat de vize cu UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor