Tragedie maritimă în Yemen soldată cu 70 de morţi


 Zeci de mii de imigranţi din Africa încearcă anual periculoasa călătorie către Orientul Mijlciu şi Europa.
Zeci de mii de imigranţi din Africa încearcă anual periculoasa călătorie către Orientul Mijlciu şi Europa. (Captură Foto)

Cel puţin 70 de etiopieni s-au înecat după ce o ambarcaţiune folosită de traficanţi pentru a transporta imigranţi în Yemen s-a scufundat în Marea Roşie în condiţii de vreme nefavorabilă, conform autorităţilor securităţii yemenite.

Autorităţile din provincia yemenită Taiz au declarat duminică agenţiei de ştiri AP că mica ambarcaţiune s-a scufundat după ce a înfruntat vânturi puternice şi ape agitate lângă portul al-Makha, în apropiere de strâmtoarea Bab al-Mandeb.

Traficanţii de imigranţi deseori folosesc ambarcaţiuni necorespunzătoare navigării pe mare pentru a transporta ilegal imigranţi africani spre Yemen, considerat a fi o poartă către părţile mai bogate ale Orientului Mijlociu, precum Arabia Saudită şi Oman, sau către Europa.

Autorităţile au declarat că ambarcaţiunea transporta 70 de persoane, toţi fiind etiopieni.

Zeci de mii de imigranţi din Africa, Orientul Mijlociu şi de mai departe se înghesuie în fiecare an în ambarcaţiuni deseori nesigure, în încercarea de a ieşi din sărăcie, dar mulţi se îneacă.

La 31 mai, 60 de imigranţi somalezi şi etiopieni, precum şi doi membri yemeniţi ai echipajului, s-au înecat în largul coastelor Yemenului, în urma naufragiului ambarcaţiunii în care se aflau.

De asemenea, în luna martie, cel puţin 42 de imigranţi africani s-au înecat în Marea Arabiei lângă coasta sudică a Yemenului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe