Traian Băsescu, militarilor: Pentru orice român, curajul şi sacrificiul dvs reprezintă motive de mândrie

Preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu. (Administraţia prezidenţială)

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, luni, un mesaj militarilor români cu prilejul sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, în care le mulţumeşte pentru eroism şi îi asigură că, pentru orice român, curajul şi sacrificiul lor reprezintă motiv de mândrie.

"Sărbătorim Ziua Forţelor Terestre amintindu-ne de cei care, de-a lungul generaţiilor, au marcat, prin curajul şi dăruirea lor, momente esenţiale din istoria României. Graţie lor suntem astăzi o naţiune independentă şi suverană. Doresc să îmi exprim, cu acest prilej, aprecierea faţă de toţi militarii care activează în structurile Forţelor Terestre. Le mulţumesc tuturor militarilor români care se dedică vocaţiei de a proteja şi de a îi sprijini pe cei aflaţi în dificultate", se arată în mesajul preşedintelui.

Şeful statului le-a mulţumit, totodată, militarilor care se află în teatrele de operaţii, alături de partenerii din NATO.

"De asemenea, adresez mulţumiri militarilor români care se află în teatrele de operaţii. Alături de partenerii noştri din NATO şi Uniunea Europeană, contribuiţi la efortul comun în serviciul păcii. Vă asigur că, pentru orice român, curajul şi sacrificiul dumneavoastră în numele valorilor asumate de România reprezintă motive de mândrie. Vă mulţumesc pentru eroismul pe care l-aţi dovedit la datorie, pentru modul în care reprezentaţi România în teatrele de operaţii alături de aliaţii noştri şi, totodată, doresc să mulţumesc familiilor dumneavoastră care vă sunt alături în îndeplinirea angajamentului faţă de ţară.Vă felicit, încă o dată, pentru abnegaţia şi profesionalismul de care daţi dovadă în misiunile care vă sunt încredinţate", mai spune preşedintele.

El mai subliniază că militarii români îndeplinesc o misiune importantă, şi anume aceea de a garanta siguranţa fiecărui militar.

"Sărbătorirea Zilei Forţelor Terestre îmi oferă prilejul de a exprima, în numele meu şi al poporului român, recunoştinţa şi admiraţia pentru activitatea dumneavoastră, a tuturor militarilor. În fiecare an, la data de 23 aprilie îl sărbătorim pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă şi patronul spiritual al Forţelor Terestre, şi, totodată, aducem omagiul nostru celor care prin devotamentul şi sacrificiul lor îndeplinesc o misiune importantă, aceea de a garanta siguranţa fiecărui cetăţean", precizează Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne