Traian Băsescu: "Umilinţa" cu Albania, o reflecţie a noastră ca naţiune

Înfrângerea istorică a echipei naţionale de fotbal a României în faţa Albaniei i-a stârnit reacţia şi fostului preşedinte Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Într-un nou mesaj postat pe reţeaua de socializare Facebook, fostul şef de stat Traian Băsescu a opinat, în contextul înfrângerii suferite de naţionala de fotbal a României în faţa Albaniei, că niciun alt sport mai mult ca fotbalul – datorită popularităţii – nu reflectă mai bine o naţiune.

"Nu mai înjuraţi, nu vă mai supăraţi pe Echipa Naţionala de Fotbal a României. Cei 11 - 14 din meciul cu Albania, ne reprezintă, aşa cum suntem. Dacă am avea şi curajul să ne privim pe noi înşine, am constata că nu suntem mai buni decît ei. Nici un alt sport mai mult ca fotbalul – datorită popularităţii – nu reflectă mai bine o naţiune.

Aşa că, dragii mei, pe medie, aceştia suntem. Nu vă place ce am spus, foarte bine, asta este părerea mea. Faceţi ce vreţi cu ea. Trebuie să avem curaj şi să discutăm cât de curând, de ce am ajuns aşa. Măcar am conştiinţa împăcată că am spus ce cred despre "umilinţa" cu Albania", a scris Traian Băsescu.

Întrebat de un internaut dacă ştie cumva "cine l-a "uns" manager peste fotbaliatori pe "meseriaşul" ala dom'Burleanu", fostul preşedinte a replicat:

"Sincer nu ştiu, nu vă lăsaţi păcălit. Totuşi nu ştiu nici un antrenor, portar, fundaş, mijlocaş sau atacant cu numele Burleanu în Echipa Naţională."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne