Trump prezice sfârşitul democraţiei americane dacă pierde alegerile

Donald Trump
Donald Trump (COTT OLSON / Getty images)

Donald Trump a declarat sâmbătă că un eventual eşec al său de a câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie va aduce, probabil, sfârşitul democraţiei americane, potrivit Reuters.

Candidatul republican la preşedinţie, care s-a adresat susţinătorilor din Ohio, a făcut această afirmaţie după ce a repetat afirmaţia potrivit căreia înfrângerea sa în alegerile din 2020 în faţa preşedintelui democrat Joe Biden a fost rezultatul unei fraude electorale.

În timpul unui discurs în aer liber, punctat de un limbaj injurios, Trump a prezis că, dacă nu va câştiga alegerile generale din 5 noiembrie, democraţia americană va lua sfârşit.

"Dacă nu vom câştiga aceste alegeri, nu cred că veţi mai avea alte alegeri în această ţară", a spus Trump.

Trump, care este urmărit penal în Georgia pentru că a încercat să anuleze rezultatul alegerilor din 2020 în statul respectiv, a obţinut săptămâna aceasta un număr suficient de delegaţi pentru a obţine nominalizarea republicană.

Un sondaj Reuters/Ipsos de săptămâna trecută i-a găsit pe cei doi candidaţi la egalitate în rândul alegătorilor înregistraţi.

Trump şi-a deschis discursul de la Dayton cu un omagiu adus susţinătorilor săi care se află în prezent în închisoare pentru incidentele de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie 2021, când mai mulţi protestatari au intrat ilegal în clădire. Evenimentul a fost descris de democraţi drept o "insurecţie" ;i o încercare de a submina democraţia americană.

Trump i-a salutat şi i-a numit "patrioţi" şi "ostatici".

Fostul preşedinte republican a folosit o retorică tot mai radicală în discursurile sale de campanie despre starea ţării.

În mijlocul unei secţiuni din discursul său despre impunerea de taxe pentru maşinile importate şi despre concurenţa străină pentru industria auto americană, Trump a declarat: "Dacă nu voi fi ales, va fi o baie de sânge pentru întreaga ţară".

Întrebata ce a vrut să spună, echipa sa de campanie sa a indicat o postare pe platforma de socializare X a unui jurnalist de la New York Times, care a spus că remarca lui Trump despre "baia de sânge" a survenit în mijlocul unei discuţii despre industria auto americană şi despre economie.

Solicitat să răspundă la comentariul lui Trump privind "baia de sânge", purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden, James Singer, a condamnat "extremismul" lui Trump, "setea sa de răzbunare" şi "ameninţările sale cu violenţa politică".

De asemenea, Trump a făcut apel la americanii de culoare şi hispanici, alegători care vor juca un rol cheie în decizia alegerilor din noiembrie.

Trump a citat o temă centrală de campanie, potrivit căreia prea mulţi imigranţi ilegal au trecut graniţa dintre SUA şi Mexic de când Biden a preluat funcţia, în apelul său către alegătorii minoritari.

"Nimeni nu a fost afectat de invazia de imigranţi a lui Joe Biden mai mult decât marile noastre comunităţi afro-americane şi hispanice", a spus Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe