Un avion rus s-a prăbuşit în Kazan. Toţi pasagerii au murit

(photos.com)

Un avion de pasageri rus s-a prăbuşit duminică seară în timp ce încerca să aterizeze pe aeroportul din oraşul Kazan, omorându-i pe toţi cei 50 de pasageri de la bord, au declarat oficialii, citaţi de USA Today.

Un Boeing 737 aparţinând Tatarstan Airlines s-a prăbuşit la ora locală 19.20 (17.25, ora României). Nu au existat indicii imediate despre cauzele accidentului.

Rapoartele au declarat că avionul a părut ca-şi pierde altitudinea în timp ce făcea o a doua încercare de aterizare, a căzut şi a luat foc.

Kazan este capitala Republicii Ruse Tatarstan din Federaţia Rusă şi este situată la aproximativ 720 km est de Moscova, locul de unde a plecat zborul.

Irina Rossius, purtător de cuvânt al Ministerului Situaţilor de Urgenţă, a declarat că au fost 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului la bord şi toţi au decedat.

Cel mai probabil, o eroare de pilotaj se află la originea prăbuşirii avionului de pasageri în Republica Rusă Tatarstan, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă citate de RIA Novosti.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a ordonat crearea de urgenţă a unei comisii speciale pentru anchetarea accidentului.

Alte accidente din Rusia

Rusia a cunoscut o serie de accidente mortale în ultimii ani. Potrivit acuzaţiilor, unele dintre acestea s-au datorat utilizării aeronavelor vechi, dar experţii din industrie au evidenţiat o serie de alte probleme, inclusiv slaba pregătire a echipajului, aeroporturi necorespunzătoare, controale guvernamentale lejere şi neglijare pe scară largă a siguranţei în căutarea de profit.

Ultimul accident fatal de avion a fost în luna decembrie, când un Tupolev de origine rusă aparţinând liniei aeriene Red Wings a pornit de pe pista aeroportului Vnukovo din Moscova, a rulat pe un teren acoperit cu zăpadă şi a lovit panta unei autostrăzi din apropiere, s-a rupt în bucăţi şi a luat foc. Anchetatorii susţin că datorită echipamentelor a avut loc accidentul, care a ucis cinci persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe