Un nou cutremur puternic zguduie centrul Italiei

Un nou cutremur de pământ a zguduit centrul şi sudul Italiei, vibraţiile simţindu-se până la Roma şi alte oraşe din întreaga ţară. Acesta a avut loc la doar câteva zile după o serie de cutremure care au lovit regiunea.
O clădire prăbuşită în L’Aquila, Italia, 30 octombrie 2016. (Captură Foto)
Andrei Popescu
30.10.2016

Un cutremur cu magnitudinea 6,6 a lovit centrul Italiei duminică dimineaţa, la doar patru zile după ce alte trei cutremure succesive au zguduit aceeaşi zonă, conform US Geological Survey. Mai mulţi oameni au fost răniţi, a declarat Departamentul de Protecţie civilă din Italia. Mulţi rezidenţi au fost evacuaţi din zonă de teama prăbuşirii clădirilor deja afectate de celelalte cutremure recente.

“Zeci de persoane au suferit răni uşoare, cu excepţia uneia despre care s-a raportat că este într-o situaţie mai gravă”, a declarat Fabrizio Curcio, şeful Departamentului pentru Protecţie Civilă.

În jurul orei locale 9:50 a.m., câteva persoane au fost blocate în piaţa principală din oraşul Norcia iar clădirile din vecinătatea pieţei s-ar putea prăbuşi.

Trei persoane au fost scoase de sub dărâmături în localitatea Ussita, conform postului TV de stat RAI.

Primarul din Ussita, Marco Rinaldi, a declarat că “totul s-a prăbuşit. Pot vedea coloane de fum; este un dezastru”.

Cutremurul a distrus bazilica istorică St. Benedict din oraşul Norcia, aflat în apropierea epicentrului cutremurului în regiunea montană.

La faţa locului se află câteva echipaje de urgenţă care caută victime sau supravieţuitori blocaţi sub dărâmături.

Conform US Geological Survey, epicentrul cutremurului de duminică s-a aflat la aproximativ 68 km est-sud-est de oraşul Perugia sau aproximativ 130 km nord-est de Roma.

Seria de cutremure are loc la două luni după ce un eveniment seismic fatal a provocat moartea a sute de persoane în localitatea istorică Amatrice şi în localităţile învecinate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor