Un poliţist a furat şi distrus sistemele GPS de pe trei autospeciale pentru a nu mai fi urmărit de şefi

(Facebook / politiaromana.ro)
Ana Ion
21.01.2024

Un poliţist din Vrancea este cercetat penal cu acuzaţia că ar furat şi distrus sistemele GPS de pe autospeciale ca să nu mai fie urmărit de şefii lui, relatează Ziarulderancea.ro.

Surse din cadrul anchetei afirmă că agentul ar fi fost dat pe mâna procurorilor chiar de către şefii lui, care au constatat că sistemele de monitorizare GPS montate pe mai multe maşini de poliţie erau ori distruse ori lipsă.

Agentul este angajat la ordine publică la Poliţia Municipiului Focşani. Acum este anchetat de procurorii DIICOT pentru furt, distrugere şi alterarea integrităţii datelor informatice.

"La data de 15 ianuarie a.c., s-a constatat lipsa a trei sisteme GPS montate pe autospeciale aparţinând IPJ Vrancea, sisteme care sunt operaţionale din luna noiembrie 2023.

Imediat, a fost solicitată intervenţia firmei care asigură mentenanţa, existând bănuiala că s-ar fi intervenit la sistemele montate. Astfel, trei dispozitive GPS nu au mai fost identificate fizic pe autospeciale, asupra unuia existând bănuiala că s-ar fi intervenit neautorizat.

Din primele verificări efectuate, rezultă faptul că întreruperea comunicaţiilor ar fi fost efectuată pe timpul executării serviciilor de către acelaşi agent de poliţie. În acest caz, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vrancea, fiind dispusă cercetarea disciplinară a poliţistului prin structura specializată, respectiv Compartimentul Control Intern", transmite IPJ Vrancea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor