Un submarin de pasageri care transporta turişti să vadă epava Titanicului a dispărut, declanşând căutări

Epava pachebotului RMS Titanic
Epava pachebotului RMS Titanic (screenshot tramite video Youtube)

Un submersibil folosit pentru a duce turiştii în adâncul Oceanului pentru a vedea epava faimosului Titanic a dispărut fără urmă în Atlantic, declanşând o misiune de căutare şi salvare, a anunţat BBC.

Paza de coastă din Boston a declarat, luni, că este în curs o amplă operaţiune de căutare.

La momentul difuzării ştirii, nu era clar câte persoane se aflau la bordul submarinului în momentul dispariţiei.

Micile submersibile transportă ocazional dar contra-cost turişti şi experţi pentru a vedea epava Titanicului.

Excursiile de mai multe zile la epavă costă zeci de mii de dolari, iar o scufundare la Titanic, incluzând atât coborârea, cât şi urcarea, se pare că durează aproximativ opt ore.

Celebra epavă se află la 3.800 de metri adâncime, pe fundul Atlanticului. Se află la aproximativ 600 km în largul coastei Newfoundland, Canada.

Reamintim că, în 1912, vasul de pasageri ce purta numele de Titanic, considerat la acea vreme ca fiind cea mai mare navă de pasageri, a lovit un iceberg în timpul călătoriei inaugurale de la Southampton la New York. Din cei 2.200 de pasageri şi membri ai echipajului aflaţi la bord, peste 1.500 au murit.

Epava Titanicului a fost descoperită în 1985, şi de atunci a fost explorată pe scară largă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură