Unde preferă românii să îşi petreacă vacanţele de vară. Bulgaria şi Grecia, în topul preferinţelor

Grecia este una dintre cele mai populare destinaţii turistice din lume.
Grecia este una dintre cele mai populare destinaţii turistice din lume. (Epoch Times Romania)

Bulgaria şi Grecia sunt destinaţiile care au înregistrat cele mai mari vânzări pentru sejururile de vară în 2023, urmate de Turcia şi România, chiar dacă preţurile au înregistrat o creştere de aproximativ 10-20% faţă de anul 2022, relatează Ziare.com, citând o analiză realizată de turoperatorul IRI Travel.

Potrivit analizei, Bulgaria a consemnat o creştere a vânzărilor cu 127% faţă de anul precedent, Grecia - 92%, Turcia - 40%, iar România, un plus de 10%.

“Cu mici excepţii, staţiunile şi hotelurile din România şi Bulgaria sunt pregătite pentru sezonul de vară. O parte din hoteluri s-au deschis deja de la 1 Mai, dar majoritatea se deschid după 1 iunie. Multe hoteluri şi-au diversificat serviciile, oferind servicii de animaţie pentru copii, programe de divertisment pentru adulţi. Hotelurile de top din Bulgaria invită chiar artişti români, deoarece peste 60% din turişti sunt români. În România, foarte multe hoteluri au apelat la forţa de muncă din afara ţării şi în felul acesta au reuşit să-şi acopere necesarul pentru acest sezon cu forţă de muncă calificată (bucătari, ospătari, cameriste)”, au menţionat reprezentanţii turoperatorului.

Totodată, administraţiile locale au venit cu modificări în favoarea turiştilor, unul dintre exemple fiind taxa de parcare din Constanţa, Zona 2 (care include o mare parte din staţiunea Mamaia) care este de 1 leu/oră sau 10 lei/zi. În plus, în intervalul 20:00 - 8:00 parcarea este gratuită.

Analiza mai arată, de asemenea, că atât în Bulgaria, cât şi în România, serviciile all-inclusive sunt foarte populare.

Mai exact, România dispune de hoteluri cu servicii all-inclusive de calitate, chiar dacă numărul lor este mai mic decât în Bulgaria. Majoritatea hotelurilor din România, inclusiv cele mai vechi, au fost renovate şi modernizate, oferind condiţii optime pentru turişti, indiferent de clasificarea lor (2 şi 3 stele), cu mobilier nou, toalete refăcute şi spaţii publice renovate. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură