UPDATE: Elena Udrea rămâne în arest

Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015 (Epoch Times România)
Loredana Diacu
10.04.2015

UPDATE: Magistraţii Înaltei Curţii au respins vineri cererea Elenei Udrea de înlocuire a arestului preventiv în dosarul Gala Bute cu o măsură mai uşoară, precum arestul la domiciliu sau controlul judiciar, informează Agerpres. Decizia nu este definitivă.

***

UPDATE: Elena Udrea a ieşit de la Înalta Curte. Fostul ministru, care s-a plâns în repetate rânduri că arestarea ei se bazeaza pe denunţuri, a declarat că "doar Dumnezeui îi iartă pe denunţători", relatează B1 TV.

***

Magistraţii Înaltei Curţi vor judecă vineri cererea de înlocuire a arestului preventiv cu o altă măsură mai blândă formulată de Elena Udrea.

Potrivit B1 TV, cererea fostului ministrului vine după ce aceeaşi instanţă a decis, în data de 23 martie, prelungirea arestului preventiv în dosarul Gala Bute.

Amintim că în acest dosar Elena Udrea a fost acuzată iniţial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente sau declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită.

Miercuri, 8 aprilie, procurorii DNA au dispus extinderea urmăririi penale faţă de Udrea şi pentru spălare de bani. Mai multe pe acest subiect puteţi citi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor