USA ia măsuri pentru a facilita mass media socială în Crimeea

Pagină de Facebook
Pagină de Facebook (Justin Sullivan / Getty Images)

Departamentul Trezoreriei americane a autorizat vineri ca diverse companii americane şi indivizi din Statele Unite să faciliteze răspândirea comunicaţiilor personale pe Internet în Crimeea, incluzând mass media socială, mesageria instantanee şi distribuire de fotografii, susţine Novinite.

Biroul pentru Controlarea Activelor Străine din cadrul Departamentului Trezoreriei a anunţat că a emis o licenţă generală care permite exportarea de astfel de servicii şi programe către cetăţenii din Crimeea.

Un purtător de cuvânt al departamentului, care a cerut să rămână anonim, a declarat: “Licenţa generală permite comunicaţii personale bazate pe Internet – precum socializare în reţea, mesagerie instantanee şi emailuri – şi anumite programe necesare derulării acestor comunicaţii între SUA şi persoanele din SUA şi Crimeea.”

Facebook, Twitter, WordPress şi numeroase alte platforme online au fost incluse în această licenţă.

“Clauza esenţială, în acest caz, este faptul că serviciile trebuie să fie larg accesibile şi gratuite”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Legăturile dintre Washington şi Moscova s-au deteriorat după ce Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea în martie 2014 şi a decis să îi susţină pe rebelii separatişti pro-ruşi din estul Ucrainei.

Moscova neagă că este implicată în conflictul separatist ucrainean şi, la rândul ei, a acuzat Washingtonul de orchestrarea răsturnării de la putere în 2014 a fostului preşedinte ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe