USR Bucureşti: Coaliţia PSD-PNL şi-a încheiat jocul politic şi a ales să voteze bugetul Capitalei

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Epoch Times România)

USR Bucureşti anunţă că bugetul Capitalei a fost finalmente votat. "După trei săptămâni de amânări, în care au fost la un pas de la a arunca în aer proiectele bucureştenilor, partidul unic PSD-PNL a avut bunăvoinţa să voteze bugetul Capitalei", transmite formaţiunea.

Potrivit USR Bucureşti, investiţiile importante în sănătate, în parcuri şi locurile de joacă, dar şi în infrastructura rutieră au fost amânate două luni din cauza blocării absolut nejustificate de către PNL şi PSD a bugetului. Cel mai important: bugetul pentru 2024 prevede 144 de milioane de lei bani pentru parcuri, 833 de milioane pentru Administraţia Spitalelor (ASSMB), iar pentru Administraţia Străzilor, 250 de milioane de lei.

"Acum, după ce PNL a fost înghiţit de coruptul PSD şi, practic, PNL s-a aliat cu groparii Capitalei din ultimii 30 de ani, cei care au risipit banii publici pe proiecte fără sens, devine limpede că această nouă coaliţie de la nivelul Bucureştiului este doar o extensie a jocului corupt pe care PSD îl practică de decenii. Bucureştenii sunt victimele evidente ale acestei manevre politice manipulatoare şi ale incompetenţei generalizate în gestionarea oraşului", declară Vlad Voiculescu, preşedinte USR Bucureşti.

Azi, proiectul de buget a fost aprobat în unanimitate, cu 51 de voturi "pentru".

"A fost a patra şedinţă, iar domnul Ciolacu, acum două zile, le-a dat voie să voteze. Acest spectacol a fost unul politic. Bugetul a fost propus acum o lună, iar azi aveam un amendament primit cu 20 de minute înainte de şedinţă, care nu rezolvă cu nimic acele presupuse datorii. Impactul bugetar a fost de 300 de milioane lei şi nu de un miliard, cum au minţit cei de la PSD-PNL. Grupul USR nu a votat amendamentul propus de comasaţi, dar a votat bugetul propus de primarul Nicuşor Dan”, spune Valentin Necula, liderul consilierilor generali USR.

"Am asistat la o mascaradă cu audienţă limitată a 'majorităţii' comasate ce i se opune Primarului General. Toţi bucureştenii ştiu deja că jocurile lor politicianiste au amânat adoptarea bugetului pentru o lună. Sceneta din timpul şedinţei de Consiliu General prin care au insistat că mai nou permit PSD-iştilor să facă 'binele ştiut' Capitalei a arătat doar că minciunile prezente în ADN-ul PSD de 30 ani sunt prezente din păcate la unii colegi PNL. Cetăţenii îi vor asimila PSD-ului, iar cei cu viziune liberală, antreprenorii, mediul de afaceri, societatea civilă şi oamenii oneşti vor înţelege că de ieri PNL a predat toate armele către PSD la Bucureşti", spune Nicorel Nicorescu, consilier general USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne