USR se poziţionează pe tema redefinirii familiei. Nicuşor Dan îşi anunţă demisa

În urma votului din Biroul Naţional, USR se va poziţiona împotriva redefinirii familiei în Constituţie ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Nemulţumit, Nicuşor Dan, care de-a lungul timpului a susţinut că o astfel de poziţionare ar dezbina membrii partidului, a ameninţat cu demisia.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

UPDATE: Nicuşor Dan a anunţat, pe contul său de Facebook că la ora 14 va suţine o conferinţă de presă în care va detalia şi va explica demisia sa din USR.

* * *

Biroul Naţional al Uniunii Salvaţi România a decis, miercuri seară, cu majoritate de voturi, ca formaţiunea să se poziţioneze împotriva modificării art. 48 din Constituţia României, articol ce defineşte familia.

Potrivit Hotnews, şedinţa a fost una tensionată. După vot, Nicuşor Dan a părăsit sala, anunţând că nu se mai regăseşte în partid şi că îşi va da demisia. Un eventual anunţ privind ieşirea lui Dan din partida va fi făcut joi.

"S-a votat poziţionarea partidului vizavi de revizuirea Constituţiei. Nicuşor Dan a anunţat duminică, la şedinţa Biroului Naţional precedent, că dacă partidul se poziţionează, el ia în considerare să îşi dea demisia. În seara asta nu s-a discutat despre demisie. Urmează să ia el o decizie aşa cum crede de cuviinţă şi să o anunţe mâine (joi - n. red.). El a zis va lua o decizie şi o va anunţa mâine", a declarat Elek Levente pentru News.ro.

"S-a votat pentru poziţionarea USR împotriva revizuiriii Constituţiei în privinţa familiei. În momentul acela, Nicuşor Dan s-a ridicat şi a spus că demisionează", a declarat un alt membru al Biroului Naţional al USR.

Ulterior, Nicuşor Dan a anunţat pe Facebook următoarele:

"Biroul Naţional al USR a luat o decizie. E singura ştire pentru azi. Până pe 11 iunie mult succes candidaţilor USR din Târgu Jiu, Buşteni, Lupeni, Craiova, Roman, Almaş şi Covăsânţ din judeţul Arad", scrie pe Facebook liderul USR.

Reamintim că votul de ieri vine în contextul în care Nicuşor Dan a fost acuzat recent de Cristian Ghinea că refuză poziţionearea partidului împotriva schimbării Constituţiei în vederea redefinirii familiei.

Ulterior acestor acuze, Nicuşor Dan a venit cu o poziţie publică, anunţând că, în opinia sa, poziţionarea pe tema familiei - pentru care s-au făcut multe presiuni interne în USR - ar fi o greşeală, căci ar crea o fractură între membrii partidului, unii dintre ei conservatori, alţii progresişti.

"Am fost vehement împotriva poziţionărilor liderilor de opinie ai USR, de ambele părţi, care aduceau USR în dezbaterea progresişti vs conservatori, în loc de dezbaterea despre subiectele reale ale societăţii şi despre competenţele pe care USR le aduce în politică.

Există acum o puternică presiune internă pentru ca USR să se poziţioneze pe tema redefinirii familiei creştine. Opinia mea fermă este că ar fi o mare eroare. Am cădea cu toţii în capcana de a vorbi despre ce ne divizează şi nu despre ce ne uneşte. Ar fi, mi-e teamă, o fractură internă peste care nu vom putea trece, printr-o poziţionare care ar încălca convingerile intime ale unor colegi ai noştri aflaţi în minoritate.

Am făcut atâtea lucruri minunate împreună, progresişti şi conservatori. Am trezit speranţa în sute de mii de oameni. Sper să avem înţelepciunea să rămânem uniţi. Sper să ne ridicăm la înălţimea speranţelor pe care oamenii şi le-au pus în noi", scria Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne