Va fi creată o armată africană de urgenţă, susţine şeful UA

Delegaţii ajung la o sesiune a Uniunii Africane (UA), pe 18 martie 2013 în Addis Abeba, Etiopia (Sean Gallup / Getty Images)
Jack Phillips
28.05.2013

Planurile pentru o armată africană de urgenţă sunt în curs de desfăşurare, după ce Uniunea Africană a declarat luni că va crea o nouă forţă pentru a se ocupa de revolte, răscoale şi alte conflicte de pe continent.

Preşedintele Uniunii Africane şi prim-ministrul etiopian Hailemariam Desalegn a declarat că Forţa Africană pentru Răspuns Imediat în caz de Crize va primi contribuţii de la unele ţări voluntare.

"Multe ţări s-au voluntariat să contribuie, astfel încât să se evite tot ce se întâmplă în Africa, inclusiv o schimbare neconstituţională de guvern. Acest lucru va fi luat foarte în serios", a declarat Hailemariam pentru Reuters.

Uganda, Etiopia şi Africa de Sud s-au angajat să trimită trupe pentru a contribui la această forţă.

Dar Desalegn a afirmat că "aproape toate ţările au fost de acord că vom avea o forţă cu reacţie rapidă în Africa", potrivit AFP.

În ultimii doi ani, Uniunea Africană a fost forţată să se ocupe de loviturile de stat din Mali şi Guineea-Bissau, luptele din Mali şi Nigeria şi revoltele rebele din Republica Centrafricană şi Congo.

Uniunea Africană a fost criticată pentru că nu acţionează suficient de rapid pentru a face faţă conflictelor şi revoltelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor