"Vaccinul e moarte curată" - Protest anti-restricţii şi anti-vaccinare / George Simion, Şoşoacă, Ninel Peia, în fruntea mulţimii

Protest AUR
Protest AUR

UPDATE. O parte din protestatari, în frunte cu liderul AUR George Simion şi echipa sa, au plecat în marş spre Palatul Cotroceni.

* * *

UPDATE. Piaţa Victoriei s-a umplut de protestatari, iar jandarmii au apărut în număr tot mai mare şi ei şi au mobilizat inclusiv echipe de "ţestoşi", echipaţi cu căşti, scuturi şi tot arsenalul de intervenţie.

La un moment dat s-au aprins şi luminiţele telefoanelor, imitându-se astfel scenariul de la celebrele proteste anti-PSD.

(Epoch Times România)

(Epoch Times România)

(Epoch Times România)

Vă invităm să urmăriţi materialul video de la protest.

* * *

UPDATE. În Piaţa Victoriei s-au strâns vreo câteva mii de persoane, acest protest fiind asumat de "legiunea lupilor".

Pe scenă sunt Diana Şoşoacă, fostul deputat PSD Ninel Peia, Adriana Bahmuţeanu şi alte figuri cunoscute pentru implicarea în protestele anti-restricţii.

Diana Şoşoacă şi Ninei Peia
Diana Şoşoacă şi Ninei Peia

În mulţime pot fi văzute steaguri tricolore, bannere cu imagini şi mesaje religioase, şi îndemnuri la Revoluţie.

Unul dintre invitaţii de onoare de pe scenă a fost stegarul dac, unul dintre invitaţii frecvenţi la Antena 3, prezentat de Şoşoacă drept un mare patriot.

Miilor de protestatari din Piaţa Victoriei este de aşteptat să li se alăture şi cei care vor veni de la Piaţa Universităţii, organizaţi de AUR.

(Epoch Times România)

Reporter: Ce v-a adus aici în Piaţa Victoriei?

Protestatară: Important este că nu suntem de acord cu certificatul verde şi cu vaccinarea care este o impunere şi nu ne oferă atâta imunitate cât se spune.

Reporter: Din ce motiv nu au reuşit autorităţile să vă convingă să vă vaccinaţi? Vă e teamă de vaccin?

Protestatară: Un vaccin care într-adevăr oferă protecţie nu mai necesită a doua doză. Un vaccin oferă imunitate pe o perioadă îndelungată. Cei care au făcut prima doză trebuie să o facă şi pe a doua, acum au dat drumul la cea de-a treia şi vor urma şi celelalte. Nu spun că nu există boala Covid, dar acum este foarte uşor asociată cu viroza de toamnă. Este un pic mai rece dimineaţa, la prânz se încălzeşte, seara este iarăşi răcoare. Tindem să ne îmbrăcăm mai puţin gros şi prin asta ne creştem cumva imunitatea, trebuie să ne formăm anticorpii.

* * *

UPDATE. Reporterul Epoch Times a discutat cu protestatarii pentru a înţelege ce anume îi nemulţumeşte.

"Nu vrem să mai fim forţaţi să fim vaccinaţi. Tot anul trecut am fost testaţi săptămânal. Suntem vai de noi. Şi acum testare forţată. De ce? Certificatele verzi. De ce? De ce suntem discriminaţi? Sunt infirmieră. Am lucrat tot anul trecut cu Covid şi sunt în continuare sănătoasă şi nevaccinată", a declarat o participantă la manifestaţie.

"Sunt aici pentru ca copiii mei să trăiască într-o ţară normală. Suntem într-o ţară anormală. Nu avem educaţie, sănătate, nu avem multe altele. Doamne ajută să le avem după mitingul ăsta", a afirmat un alt protestatar.

Întrebat dacă nu îi este teamă că se va îmbolnăvi aici, în contextul în care incidenţa e de peste 8 la mie, iar la ATI este plin, cetăţeanul a replicat: "Asta mi-e soarta. Ce să fac? Pentru viitorul nostru cred că merită".

"Am venit ca să nu ne vaccinăm. Dacă venea de bună plăcere să ne vaccinăm, dacă era un lucru bun ne vaccinam noi, oameni, că aşa trebuia să ne vaccinăm. Dar dacă este un abuz, că trebuie să ne vaccinăm… dacă nu ne-ar obliga şi dacă am şti că e o treabă bună ne vaccinam. Multă lume a murit (din cauza vaccinurilor). Vaccinul e moarte curată. Am venit din Prahova, pentru AUR", a transmis un alt manifestant.

"Am venit pentru binele copiilor mei şi al nepoţilor mei. Am simţit că trebuie să ies în stradă. Ceea ce se întamplă în prezent, nu vi se pare că este eronat, deplasat de la adevăratul trai. Totul e o mascaradă, nu doar la nivel de ţară ci la nivel mondial. Nu se mai poate trăi aşa. Guvernanţii sunt trădători. Au trădat valorile naţionale, au trădat interesul poporului şi consider că sunt trădători şi vânzători de neam. Mă refer la toţi din ultimii 30 de ani. Poate ca au fost excepţii, unii dintre parlamentari poate că au încercat, dar marea majoritate au trădat ţara. Trebuie schimbat tot, puterea să ajungă la popor", a precizat un domn.

Protestatar: Orice om luptă pentru libertatea sa, niciun Guvern nu se poate juca cu drepturile şi libertăţile omului. Dreptul fundamental al omului nu se negociază. Discriminarea nu se negociază. Ori că eşti înalt, mic, negru, alb, femeie, bărbat şi nu te primeşte undeva e la fel dacă ai un certificat sau nu. Asta aduce aminte de anii ’40. Problema nu este nici virusul, nici vaccinul, ci cei care ne obligă să îl facem, cei care se folosesc de această boală şi aceste antidoturi ca să ne încalce drepturile şi libertăţile fundamentale.

Reporter: Cum adică sunteţi obligat să vă vaccinaţi?

Protestatar: Ori restricţiile sunt pentru toţi oamenii, ori pentru niciunii. Suntem aceiaşi cetăţeni, plătim aceleaşi taxe. Au fost multe probleme cu vaccinurile. Nu sunt medic dar problema este de cum pun ei această problemă şi obligativitatea: nu există cale decât aceasta. Au făcut un Congres cu 5.000 de oameni care au stat înghesuiţi, niciunul nu a păţit nimic, preşedintele Iohannis nu purta mască. Cum se poate aşa ceva? Noi să ne prefacem că ne jucăm rolul şi ei? Este o ruşine că cei din Bucureşti nu ies în stradă pentru drepturi şi libertăţi pentru copilaşi. Cu ce ne încălzeşte pe noi că se închid magazinele de la 6 şi ne închid în casă de la 8. Ce utilitate are aceasta pentru sănătatea omului? Aţi văzut cum arată spitalele? Şi ei spun că ne iubesc. De 30 de ani. Duceţi-vă la un spital de stat în baie. Nu au făcut nimic. Locuri de muncă nu sunt. Industriile, fabricile lăsate, 5 milioane de români au plecat. Şi ne spuneţi că sistemul ne iubeşte şi ne vrea binele. Am eşuat ca popor, de 30 de ani nu scăpăm de virusul corupţiei.

* * *

UPDATE. Câteva mii de persone, mulţi dintre ei veniţi din provincie, au ocupat carosabilul de la Piaţa Universităţii.

Se scandează puternic "Demisia" şi "Libertate".

Oamenii au adus o cruce şi colivă. Destul de mulţi tineri, se văd şi feţe de galerii de fotbal.

Protest AUR
Protest AUR

Protest AUR
Protest AUR

Şi în Piaţa Victoriei are loc un protest similar.

* * *

În Piaţa Universităţii are loc un protest promovat intens de liderul AUR, George Simion. Anunţat în urmă cu mai multe zile, protestul a beneficiat de implicarea personală a lui Simion care a făcut apel la ieşire în stradă atât în intervenţiile lui video de pe Facebook cât şi fizic. Astfel, tânărul politician a fost în Centrul Vechi şi i-a îndemnat pe tinerii ieşiţi la terase (tineri care vor fi printre cei mai loviţi de restricţii căci nu vor mai putea merge la restaurante, cafenele, cluburi, baruri decât dacă sunt vaccinaţi sau au trecut prin boală) să protesteze sâmbătă alături de el.

Protestul nu are o listă clară de revendicări ci speculează toate nemulţumirile românilor, de la vaccinare, obligativitatea certificatului verde în localităţile cu incidenţă mare, continuând cu preţurile crescute la energie şi gaze şi cu orice altceva i-ar putea supăra pe români.

Totuşi, protestul are şi un scop declarat: dărâmarea lu Florin Cîţu care, cel mai probabil, oricum va cădea odată cu moţiunea de cenzură de marţi. Scopul nedeclarat dar extrem de vizibil este creşterea AUR, formaţiune care, în această perioadă de criză guvernamentală şi-a jucat bine cărţile. Ajutaţi de faptul că PNL aripa Cîţu a lucrat mână în mână cu PSD-ul pentru a amâna votul pe moţiune până după congresul PNL, AUR s-a prezentat drept singurul partid care face opoziţie PNL-ului aflat în plin picaj. De altfel, apropos de valorificarea nemulţumirilor românilor, Simion îi îndeamnă pe cei care nu pot ieşi la protest să se înscrie în partidul său.

La protest vor lua parte pe lângă liderii AUR şi nume controversate, invitate de ei. Printre aceştia, Călin Georgescu, cel pe care AUR îl propunea ca premier al României şi actorul Dan Puric. Ambii sunt persoane lăudate de Sputnik şi au fost acuzate de-a lungul anilor că ar servi intereselor Kremlinului mai degrabă decât celor româneşti.

Evenimentul promite a fi unul numeros căci vor veni şi membri şi simpatizanţi AUR din ţară, aduşi cu autobuzele de formaţiunea lui Simion. Printre participanţi se vor număra şi mineri de la Mintia.

Merită menţionat că protestul va avea loc în condiţiile în care Bucureştiul are o incidenţă a infectărilor cu Covid de peste 8 la mie şi poate deveni foarte uşor un focar de infecţie având în vedere că participanţii sunt, în genere, persoane care se opun măsurilor de prevenţie şi este de aşteptat să nu poarte mască, să nu respecte distanţarea socială etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne