Valeriu Paşa: Ministrul Sănătăţii de la Chişinău minte public pe cele mai sensibile subiecte legate de combaterea pandemiei

Valeriu Paşa - activist civic de la Chişinău
Valeriu Paşa - activist civic de la Chişinău (facebook.com/Valentina Ursu)

Activistul civic Valeriu Paşa constată că excursia la mănăstirea Poceaev şi contaminările medicilor care nu dispun de echipamente adecvate de protecţie a adus Republicii Moldova mai multe cazuri de virus Wuhan confirmate decât toţi cei peste 200 mii de moldoveni reveniţi de la lucru de peste hotare.

În acelaşi timp, locuitorii din Ştefan Vodă care au călătorit în Ucraina în plină pandemie nu blamează PSRM-ul pentru că le-a adus boala.

„Nu ştiaţi? Excursia a fost sponsorizată chiar de capii socialişti din raion. Unul dintre ei, care a ajuns sărmanul să fie şi el contaminat - preşedintele raionului. Se pare că tocmai firma lui a pus la dispoziţie transportul pentru nefericita plimbare cu iz electoral”, scrie expertul pe contul său de socializare.

Valeriu Paşa susţine că seară de seară, demnitarii de la Chişinău ”comunică” de la tot felul de talk-show-uri, cu toate acestea nu a ajuns să cunoască răspunsul la întrebări care i se par cu adevărat importante, pe care le redăm mai jos:

„- Care este capacitatea reală de testare în Republica Moldova cu tot cu laboratoare private?
- Ce s-a întreprins deja şi când vom avea încă măcar 4-5 laboratoare care să poate procesa teste în regiuni?
- De ce ne omorâm de 3 săptămâni economia, dar construcţiile, inclusiv cele cu finanţare de stat continuă şi nu se ţine cont de nici un fel de distanţă socială acolo?
- De ce decizia privind limitarea numărului de persoane în transportul public din Chişinău a rămas doar pe hârtie?
- De ce nu se organizează testarea masivă a celor care au intrat în contact dovedit cu pacienţii contaminaţi?
- Ce naiba caută cetăţeanul Dodon în procesul decizional privind combaterea COVID-19 şi a crizei social-economice aferente?
- De ce este organizată repatrierea doar a concetăţenilor care îşi pot permite bilet şi poliţă medicală, iar pe cei rămaşi efectiv pe drumuri nici nu îi caută nimeni?
- De ce ministrul Sănătăţii îşi permite să mintă public pe cele mai sensibile subiecte legate de combaterea pandemiei?
- Cum îşi imaginează economistul Ion Chicu că îi ajută scutirea parţială de la plata impozitelor aferente salariilor pe cei care nu au bani de salarii?
- Ce crede Ion Chicu, Igor Dodon şi Octavian Armaşu că au făcut băncile cu dreptul discreţionar la reeşalonarea creditelor?
- Din ce bani crede economistul Igor Dodon că vor acoperi companiile energetice facturile neachitate, poate din credite la dobânzi de piaţă?
- Iar cetăţenii cei mai săraci care azi nu au din ce plăti facturile, în iunie vor avea de unde să plătească pe 3 luni dintr-o dată?
Ar mai fi multe.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe