Vasile Blaga respiră uşurat. Acuzat acum 10 ani că a luat 700.000 de euro mită, tocmai a fost achitat de ÎCCJ

Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)

Acuzat în urmă cu 10 ani de luare de mită, fostul secretar general al PDL Vasile Blaga a fost achitat, în prima instanţă, în dosarul în care procurorii DNA susţineau că acesta ar fi primit 700.000 de euro de la un om de afaceri pentru a-i pune acestuia o „vorbă bună” pe lângă Gheorghe Ştefan zis „Pinalti”, informează Ziare.com. Procurorii anticorupţie acuzau că, în schimbul banilor primiţi, Blaga l-ar fi ajutat pe omul de afaceri să obţină un contract „cu dedicaţie”.

Luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat pe Blaga şi a decis ridicarea sechestrului pus asupra bunurilor imobile aparţinând acestuia. Decizia nu este însă definitivă.

„Achită pe inculpatul Blaga Vasile (...) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în forma de participaţie a complicităţii (…). Constată că inculpatul nu a fost reţinut, arestat preventiv sau arestat la domiciliu în prezenta cauză. (…) Ridică măsurile asigurătorii constând în indisponibilizarea prin sechestru a bunurilor imobile aparţinând inculpatului Blaga Vasile, măsuri dispuse prin ordonanţa nr. 234/P/2016 din data de 25.10.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti şi menţinute, până la concurenţa sumei de 700.000 de Euro, prin încheierea din data de 7 mai 2021 a ÎCCJ. (…) Cu drept de apel pentru procuror şi inculpat, în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15 noiembrie 2021”, se arată în minuta ÎCCJ.

Reamintim că Vasile Blaga a fost acuzat că a primit 700.000 de euro de la o firmă în schimbul facilitării unor contracte şi a fost trimis în judecată la sfârşitul lui noiembrie 2016 de DNA Ploieşti, pentru trafic de influenţă.

"În perioada 2011 - 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte al aceluiaşi partid) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale", se arată în comunicatul DNA în care a fost anunţată trimiterea în judecată a lui Vasile Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne