Victor Hănescu s-a calificat în optimile turneului challenger de la Banja Luka

Tenismanul român Victor Hănescu. (KENZO TRIBOUILLARD / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
15.09.2015

Jucătorul român de tenis Victor Hănescu a acces, marţi, în optimile de finală ale turneului challenger de la Banja Luka (Bosnia), dotat cu premii totale de 64.000 de euro, după ce a dispus cu 6-1, 6-4 de argentinianul Pedro Cachin.

Hănescu (34 ani), aflat pe locul 224 în ierarhia mondială a tenisului mondial, s-a impus în exact o oră de joc în faţa sud-americanului de 20 de ani (166 ATP).

Victor şi-a asigurat un cec de 1.100 euro şi 8 puncte ATP, iar în turul al doilea îl va înfrunta pe francezul Mathias Bourgue, cap de serie numărul opt, victorios cu 7-6 (5), 6-3 în faţa sârbului Ilija Bozoljac.

Adrian Ungur va juca, tot marţi, în runda inaugurală, cu sârbul Laslo Djere, al şaselea favorit, în timp ce Petru-Alexandru Luncanu, venit din calificări, va da piept cu bosniacul Tomislav Brkic.

În faza preliminară, Luncanu a dispus de croatul Duje Kekez, cu 6-1, 6-4 în meciul decisiv. Victor Cornea a fost învins în primul tur al calificărilor de croatul Antonio Sancic, cu 6-7 (5), 6-3, 7-5.

La dublu, Luncanu face pereche chiar cu adversarul de la simplu, Brkic, urmând să joace cu francezii Calvin Hemery/Jerome Inzerillo. Hănescu va evolua alături de Cornea, împotriva favoriţilor numărul patru, Ilija Bozoljac (Serbia)/Flavio Cipolla (Italia), în timp ce Ungur şi olandezul Wesley Koolhof sunt favoriţii numărul trei, iar adversari în primul tur le vor fi Alexandru-Daniel Carpen şi britanicul Darren Walsh.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor