Victor Ponta: Dosarul cu plagiatul m-a durut, dar nu m-a omorât

Victor Ponta,declaraţii la Palatul Victoria
Victor Ponta,declaraţii la Palatul Victoria (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară că dosarul cu plagiatul - care ar fi fost lansat de preşedintele Traian Băsescu - l-a durut, dar nu l-a omorât.

Iată principalele declaraţii pe care le-a făcut luni seară premierul Victor Ponta, într-o emisiune de la Realitatea TV:

- Am învăţat să nu vorbesc niciodată despre ştirile de ultimă oră. Am venit cu scrisoarea pe deblocarea POSDRU. Noroc că ascultăm de şefele de cabinet. Astăzi am primit scrisoarea, fondurile sunt blocate din februarie. La mediu am transmis vineri, 130 de milioane de euro şi săptămâna viitoare vine scrisoarea pentru Programul Operaţional Regional.

- Am reziliat contractul la Nădlac-Arad şi săptămâna viitoare dăm drumul la licitaţie.

- E ca la chirurgie, dacă nu salvezi partea sănătoasă, nu merge. Programele au fost blocate până în octombrie 2011. De când a venit Leonard Orban în Guvern, lucrurile au mai început să se mişte.

- Mai comit o indiscreţie: Domnul Buşcu ştie că la mine în biroul de la PSD o primă pagină din Academia Caţavencu "Bătălia de la PLODUL înalt" cu domnul Iliescu care mă aruncă dezbrăcat.

- Până la un punct, Băsescu e chiar comic. Singurul dosar pe care mi l-a scos domnul Băsescu este cel cu plagiatul. M-a durut foarte tare, dar nu m-a omorât. Nu cred că Băsescu a vrut să mă afecteze personal, ci politic. S-a întâmplat exact invers.

- Social-democraţii din Europa câştigă putere. E normal.

- Băsescu o să iasă şi mâine şi poimâine. Eu sper. EU mă bazez că există în ultimele zile un trend crescător al USL, şi USL nu a făcut nimic extraordinar. Este doar mobilizarea celor care se simt insultaţi.

NU s-a schimbat NIMIC la CNA. Dacă domnul Băsescu habar nu are că nu s-a schimbat nimic la CNA. Tu îţi iei informaţiile din presa ta şi nu poţi să întrebi direct la instituţie. Eu mi-aş fi dorit să se schimbe. E un domn prieten cu Băsescu, care 8 ore pe zi mă înjură. Când aud de doamna Narcisa Iorga care luptă pentru independenţă...

Domnia sa este obişnuit toată ziua primul ministru să-l sune. Nu l-am sunat niciodată. Când am avut ceva de comunicat i-am scris oficial. M-a invitat tot în scris la Cotroceni, cu tot Guvernul. I-am răspuns tot în scris.

Am fost la domnia să, mi-a spus că el e mai experimentat că dacă mergem amândoi. I-am spus că nu merg şi eu. După care o fi văzut nişte sondaje şi acum apare în fiecare seară.

- Eu la masa nu merg decât cu prieteni, nu merg cu domnul Băsescu.

- Se poate coabita, dar nu cu Traian Băsescu. Domnia să îmi trimite decretele, eu le semnez. El trimite documente memorandumuri de politică externă. Ăsta e modul de coabitare. Eu sunt absolut convins că după alegeri, după învestirea noului Guvern, ministrul de Externe va merge, va discuta direct cu preşedintele. Mai mulţi miniştri au vrut să discute cu preşedintele. Le-am spus să meargă.

- Nu l-am incomodat cu absolut nimic pe preşedinte în atribuţiile sale. A fost o singură discuţie despre ambasadorul la Roma, când Băsescu a vrut să pună o doamnă şi noi ne-am opus.

- Am un partid foarte mare şi foarte complicat pe care îl conduc. Este o alianţă. Relaţia personală dintre mine şi Crin Antonescu a fost secretul acestei alianţe. Suntem într-un an în care nu am putut să facem mari promisiuni, dar nici nu am putut să spunem că va fi ca pe vremea lui Boc.

- Eu despre domnul Maior, cred că este de 100 de ori mai deştept decât MRU. Cu domnul Dragnea nu va merge. Noi am stat în spatele domnului Geoană. PSD este un partid foarte disciplinat şi cu sentimentul ăsta al apartenenţei. În sensul că "Domne, nu-mi place de şef, dar nu contează, trag pentru el".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne