Viorel Cataramă revine în politică pentru a-şi lua revanşa în faţa lui Crin Antonescu!

Crin Antonescu (Epoch Times România)
Bogdan Costea
25.10.2012

Milionarul Viorel Cataramă revine în politică şi, după ce aproape 20 de ani a fost exponentul liberalismului în România, se află acum pe listele PNŢCD şi îl va înfrunta în alegerile parlamentare din 9 decembrie chiar pe Crin Antonescu, liderul PNL.

Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, este cel care a confirmat în cadrul emisiunii "Deschide lumea" de la Realitatea TV, că Viorel Cataramă va candida la alegerile parlamentare din partea PNŢCD. "Vă pot confirma. Viorel Cataramă este propunerea PNŢCD pentru a candida împotriva lui Crin Antonescu pe Colegiul 5 Senat Bucureşti. Domnul Cataramă a optat pentru PNŢCD. Doreşte această confruntare pe listele Alianţei România Dreaptă, din partea PNŢCD. Mi se pare că are şi motive să facă acest lucru", a spus Pavelescu.

În 2010, Viorel Cataramă a fost exclus din PNL după ce a intrat în conflict cu Crin Antonescu. La acea vreme, omul de afaceri a anunţat că-şi depune candidatura împotriva lui Antonescu la funcţia de preşedinte al PNL. În campania electorală din partid, Cataramă a lansat mai multe atacuri la adresa lui Antonescu, relaţia celor doi tensionându-se foarte mult. Omul de afaceri a acuzat faptul că, potrivit raportului detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale ale PNL, din alegerile prezidenţiale 2009, datoria partidului este de 1,6 milioane euro. "Nu cumva sponsorii partidului doresc să dispară din conducerea PNL acele voci specifice liberalismului?", s-a întrebat el. Replica lui Antonescu a venit rapid: "Trebuie să îi răspund cetăţeanului Cataramă Viorel, încă membru al PNL, din neglijenţa noastră încă membru al PNL. Nu-i ştiu gradul".

În cele din urmă, Cataramă a renunţat, în ziua Congresului PNL, să-şi mai depună candidatura. Astfel, singurul oponent al actualului şef al PNL a fost deputatul Ludovic Orban, care însă a fost învins. Antonescu a obţinut 986 dintre voturile delegaţilor liberali, în timp ce Orban, doar 357 voturi.

Crin Antonescu nu l-a iertat pe Viorel Cataramă pentru îndrăzneala de a i se opune şi a orchestrat excluderea sa din PNL.

Viorel Cataramă a fost unul dintre iniţiatorii mişcării liberale de după 1989, fiind din anul 1990 membru în Comitetul Director al Partidului Naţional Liberal - Aripa Tânără. În 1991 este numit Secretar de Stat la Ministerul Comerţului şi Turismului, în guvernul Theodor Stolojan, iar în anul 1992 se află la conducerea Noului Partid Liberal. Din 1993, după fuziunea acestuia cu PNL, devine vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, funcţie pe care o va ocupa până în 1999. În legislatura 1996-2000, ca senator PNL de Bacău, a fost ales preşedinte al Comisiei Economice a Senatului. În 2006 se numără printre membrii fondatori ai Grupului pentru Dialog Liberal, al cărui preşedinte este.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor