Virusul Wuhan: Numărul cazurilor confirmate în Israel sare cu 40% într-o zi

(YONHAP/AFP via Getty Images)

Numărul cazurilor confirmate de infecţie cu virus Wuhan în Israel a sărit cu 40 la sută - ajungând la 427 - în ultimele 24 de ore, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii, care a prognozat o creştere mai accentuată pe măsură ce se va aplica testarea în masă.

După ce i-a îndemnat pe israelieni să rămână acasă şi a aprobat monitorizarea cibernetică a mişcărilor oamenilor pentru a "reduce riscul de infecţie", premierul Benjamin Netanyahu a afirmat că cel puţin 3.000 de teste de coronavirus vor fi efectuate zilnic.

„Vom ajunge într-o situaţie în care există multe sute de pacienţi noi în fiecare zi şi, poate, chiar mai mulţi”, a declarat Moshe Bar Bar Siman-Tov, director general în Ministerului Sănătăţii, la Radioul Armatei Israeliene.

Cinci dintre cei 427 de pacienţi sunt în stare critică, a declarat ministerul.

Nu s-au raportat cazuri de deces în urma COVID-19 în Israel sau în teritoriile palestiniene.

În Cisiordania ocupată, oficialii palestinieni din domeniul sănătăţii au confirmat 44 de cazuri. Niciunul nu a fost detectat în Fâşia Gaza, care este foarte dens populată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe