Vlad Alexandrescu: Am aflat câte dintre cele 2.500 creşe şi grădiniţe promise de PSD au fost făcute

Vlad Alexandrescu, senator USR
Vlad Alexandrescu, senator USR (Epoch Times)

Fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu a afirmat luni, pe Facebook, că are "dovada că şcoala PSD produce analfabeţi funcţional": nu mai puţin de 40 de grădiniţe construite în 2017 plus 8 grădiniţe construite în 2018 egal 185 de grădiniţe construite de guvernarea PSD-ALDE.

"În noiembrie 2018, am trimis o întrebare parlamentară către Ministerul Educaţiei pentru a afla câte dintre cele 2.500 creşe şi grădiniţe promise în programul de guvernare au fost construite în cei doi ani care au trecut. Ministerul, sub semnătura doamnei prof. dr. ing. Ecaterina Andronescu, îmi răspunde că 's-au finalizat lucrările la 185 de grădiniţe' şi precizează că '40 au fost finalizate în 2017 şi 8 în 2018'. Cum, Dumnezeu, 40 + 8 = 185, numai matematica PSD-ului poate explica", a declarat Vlad Alexandrescu.

Senatorul a precizat că la întrebarea clară 'Veţi face sau nu cele 2500 de creşe şi grădiniţe?' nu a primit "un răspuns ferm", ci doar promisiunea că planul este de a mai construi încă 195 de grădiniţe în 2019, "nimic mai mult".

"Singura concluzie pe care o pot trage este că, PSD-ul a învăţat după o matematică specială, căci numai aşa 40+ 8+ 195 = 1800 de grădiniţe. Doar socotind astfel PSD va fi în grafic cu construirea celor 2.500 de creşe şi grădiniţe promise în cărticia roşie numită şi programul de guvernare PSD. Cum, Dumnezeu, o să reuşească să construiască 2500 de grădiniţe în 4 ani, dacă în primii 2 nu au construit decât 48? E de domeniul fanteziei...", a afirmat Vlad Alexandrescu.

Potrivit senatorului, la partea despre creşe, matematica PSD s-a dovedit neputincioasă.

"Nici măcar O SINGURĂ creşă nu s-a putut aduna cu nimic! În cei doi ani glorioşi de guvernare, 3 cabinete PSD-ALDE nu au construit nici măcar o singură creşă! Dar aceasta este coaliţia PSD-ALDE după 2 ani de guvernare. Doi ani de creştere economică irosiţi pe mâna unei găşti de infractori în luptă cu justiţia. Timpul acesta nu ni-l mai dă nimeni înapoi! Dacă vreţi să râdeţi până la capăt şi să vedeţi cum funcţionează „artmetica“ PSD, iată răspunsul integral pe care l-am primit de la MEN", a punctat Vlad Alexandrescu.