Vlad Voiculescu: Exodul medicilor - o problemă masivă. Mii de posturi vacante în toată ţara

Am construit extrem de puţine spitale, nu am investit în resursa umană, iar medicii ne pleacă din ţară, a tras un semnal de alarmă ministrul Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Facebook)

Mii de posturi din sistemul medical sunt vacante în Bucureşti, în timp ce în judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea aproape jumătate din posturi sunt vacante, a declarat joi, la Digi24, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"În Bucureşti sunt 6.700 de posturi care sunt vacante în momentul acesta, în Ialomiţa, 44% din posturile din sistemul de Sănătate sunt vacante, în Călăraşi - 42%, în Tulcea - 40%. De asemenea, în Tulcea nu există pediatrie.

Sunt probleme majore cu câteva specialităţi medicale: pediatria, medicina de urgenţă, terapia intensivă, epidemiologie. Statul nu a avut o strategie pentru resursa umană în Sănătate", a explicat Vlad Voiculescu, citat de Mediafax.

Ministrul Sănătăţii a atras atenţia că sistemul medical trebuie să pună la punct o strategie de prevenire a exodului medicilor.

"Am construit extrem de puţine spitale, nu am investit în resursa umană, îi pierdem, este o hemoragie de medici, dincolo de orice altceva, vom avea o problemă masivă cu exodul medicilor.

În niciun sector omul nu este la fel de important precum este în Medicină. Sunt oraşe în care specialităţi întregi nu sunt reprezentate, pur si simplu nu au medici", a adăugat Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne