Voiculescu: Când presa a dezvăluit "criza citostaticelor", problemele nu au mai putut fi ascunse sub preş

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

În intervalul 2008 - 2012, mai mult de o treime din lista OMS a Medicamentelor Esenţiale de prioritate 1 pentru tratamentul cancerului au lipsit din ţara noastră, însă Ministerul Sănătăţii nu a recunoscut niciodată acest lucru oficial, a atras atenţia miercuri, pe contul său de Facebook, Vlad Voiculescu.

"Recunoaşterea oricărei problemei este primul pas către rezolvarea ei. Între anii 2008 şi 2012 peste o treime din lista OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) a Medicamentelor Esenţiale de prioritate 1 pentru tratamentul cancerului au lipsit din România. Medicamente generice ieftine, disponibile pe piaţă de zeci de ani.

În toată această perioadă, nicio LIPSA nu a fost recunoscută oficial de minister, nicio cauză a acestor lipse nu a fost făcută publică şi nicio măsură nu a fost pomenită. Asta până foarte târziu în iarna lui 2012 când media a adus în atenţia publicului "criza citostaticelor" şi problemele nu au mai putut fi ascunse sub preş", a explicat ministrul Sănătăţii.

Prin Hotărârea de Guvern pe care ministerul condus de Vlad Voiculescu a prezentat-o miercuri, 56 de medicamente esenţiale vor intra pe o listă specială care ne va ajuta să le păstrăm în ţară.

"Şi mai important decât atât: orice lipsă a unui medicament va putea fi anunţată la www.medicamente-lipsa.ro iar autorităţile vor trebui să răspundă în cel mult 4 zile", a adăugat ministrul Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne