Votul Parlamentului European este o victorie a cetăţenilor Republicii Moldova

Vlad Filat (JOHN THYS / AFP / GettyImages)
Ana Chitoroagă
27.02.2014

Votul Parlamentului European privind eliminarea regimului de vize este o victorie a cetăţenilor Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută azi de Vlad Filat, lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), în cadrul unui briefing de presă.

“Astăzi în Parlamentul European a fost mai mult decît un vot politic. A fost reconfirmat un adevăr istoric - cetăţenii Republicii Moldova sunt europeni şi au dreptul de a călători liber în Europa. Parlamentul European a recunoscut eforturile depuse de noi pe parcursul acestor ani. Decizia aparţine celor care au luptat şi construit R. Moldova ca stat european”, a afirmat Filat.

Liderul liberal-democraţilor a opinat că după decizia Parlamentului European, ţara noastră va deveni mai puternică, va fi consolidată independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova, iar instituţiile statului vor deveni mai responsabile. El a mai specificat că eliminarea regimului de vize este doar primul pas, cel de-al doilea fiind semnarea Acordului de Asociere, care ar urma sa aibă loc pînă la sfîrşitul verii. “După ce vom semna acest Acord şi el va intra în vigoare, următorul pas care urmează să-l facem este obţinerea statutului de ţară candidat de a fi membră a UE”, a adăugat Filat.

Votul Parlamentului European privind abolirea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova a fost salutat astăzi de Partidul Liberal Reformator şi Partidul Democrat.

Vlad Filat, a declarat că următorul proiect naţional pentru Moldova ar trebui să fie statutul de membru candidat al Uniunii Europene pentru Republica Moldova. Filat a menţionat că Acordurile de Asociere şi Liber Schimb cu UE urmează să fie semnate la sfârşitul verii, iar după aceasta se va putea purcede la următorul pas – negocierea statutului de membru candidat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor