Votul prin corespondenţă va modifica decisiv raportul între partide - Ovidiu Raeţchi

Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora.
Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora. (Ovidiu Raetchi)

PSD va deveni un partid cu susţinere electorală de doar 30% dacă se va legifera votul prin corespondenţă sau votul electronic, opinează deputatul PNL de diaspora, Ovidiu Raeţchi.

Liberalul a explicat, în cadrul unui interviu acordat stiripesurse.ro. că votul prin corespondenţă pentru Diaspora va putea balansa circa 10% din numărul total de voturi, voturi care vor fi, cel mai probabil, anti-PSD.

"PSD nu poate reacţiona: în Diaspora vorbim despre un vot structural anti-PSD, nu e nimic negociabil în el, e o antipatie adâncă şi care va dura decenii. Chiar şi reformele oneste nu vor da rezultate decât peste 10 ani. PSD va deveni un partid de 30% graţie votului prin corespondenţă.", a declarat Raeţchi.

Votul prin corespondenţă e cea mai importantă reforma electorală după 1989 şi va modifica decisiv raportul între partide, a mai adăugat deputatul.

În ceea ce priveşte modul în care este de aşteptat să voteze românii din Diaspora în viitor, Raeţchi crede că cel mai probabil se va opta pentru vot prin prin corespondenţă:

"Votul electronic ar genera nişte speculaţii nesfârşite despre securitatea votului, posibile atacuri şi vulnerabilităţi, elemente de programare. Şi nu ştiu dacă suntem chiar nişte pioneri tehnologici la nivelul UE.", a explicat Raeţchi.

Reamintim că pe 9 decembrie 2014, la mai puţin de o lună după ce mii de români au stat la cozi uriaşe pentru a-şi putea alege preşedintele, Camera Deputaţilor a respins, cu 203 voturi "împotrivă" din 296 de deputaţi prezenţi, proiectul de lege depus de Eugen Tomac, privind introducerea votului prin corespondenţă pentru alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne