Zgonea: Proiectul din 2011 de revizuire a Constituţiei, ilegitim politic

Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Proiectul din 2011 de revizuire a Constituţiei, bazat pe rezultatele de la referendumul din 2009, a fost "ilegitim politic", a apreciat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Acesta a precizat că îl va trimite forumului constituţional pentru consultare şi comisiei speciale.

"Există o diferenţă foarte clară. Noi am câştigat alegerile pe 9 decembrie pentru ca cetăţenii au vrut o altfel de guvernare, un alt mod de a face guvernare în România. Acel proiect este ilegitim, al unei majorităţi ilegitime, construit pentru interesul domnului preşedinte Traian Băsescu, nediscutat cu nimeni, nici cu societatea civilă, nici cu zona academică, nici cu mass-media, nu mai vorbesc de politicieni, şi care nu a întrunit niciodată suportul de a fi trecut, aşa cum se trece proiectul de revizuirea Constituţiei, cu două treimi în fiecare Cameră. A fost trecut ca un proiect de lege şi au constatat că la comisia specială nu vrea nimeni să vină, nici cei care erau în actul guvernamental ilegitim construit prin şantaj şi prin ameninţare. Şi atunci noi am spus că în mandatul 2008-2012 datorită unui Guvern ilegitim, susţinut de majoritate ilegitimă din Parlament care nu era rezultatul voinţei electoratului din 2008, o discuţie despre modificarea Constituţiei este fără fond şi fără formă", a declarat Valeriu Zgonea.

În privinţa modului în care va arăta noul Parlament al României, Zgonea a precizat că nu se pune problema unuia unicameral.

"Toate partidele politice doresc Parlament bicameral. Trecând peste declaraţiile politicianiste ale PDL, în interior şi ei doresc acelaşi lucru. Deci avem un consens în clasa politică care are reprezentare în Parlamentul României. Numărul membrilor care aparţin fiecărei Camere se stabileşte în baza unui calcul matematic", a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Camerei Deputaţilor să continue dezbaterile la proiectul de revizuire a Constituţiei transmis la Parlament în iunie 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne