Zgonea, pus pe fapte mari. Vrea comisie specială pentru "planul de ţară" şi "strategia anticorupţie"

Valeriu Zgonea, pe care foştii săi colegi din PSD nu au reuşit încă şi-l dea jos din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, are planuri mari.
Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a propus, sâmbătă, înfiinţarea unei noi comisii parlamentare care ar urma sa discutate pe marginea unui plan de ţară şi a unor strategii vitale pentru statul român. În acest sens, fostul social-democrat le-a transmis o scrisoare liderilor grupurilor politice şi preşedinţilor partidelor parlamentare, informează Mediafax.

"Eu am trimis liderilor grupurilor politice parlamentare, preşedinţilor de partide parlamentare o scrisoare deschisă cu o propunere de o nouă Comisie comună a celor două Camere în care să discutăm despre un plan de ţară şi o strategie. Trebuie să avem un cadru bine conturat în care preşedinţii de partide, cu liderii grupurilor parlamentare se întâlnesc şi dezbat: strategia naţională anticorupţie, strategia naţională pentru dezvoltare durabilă, un proiect de ţară, implementarea anumitor planuri de acţiune pe care le avem, planul naţional pentru reformă, planul naţional pentru competitivitate, convergenţă.

Poate mulţi dintre politicieni nu le cunosc, dar le aprobă Guvernul. Noi trebui să învăţăm să colaborăm cu Guvernul şi cu preşedinţia şi cu celelalte instituţii ale statului. Este o schimbare de abordare să mergem şi noi pe principiul pe care îl vedem în Parlamentele puternice din Marea Britanie, Germanie, Norvegia. Eu cred că liderii grupurilor parlamentare ca şi preşedinţii partidelor care şi-au exprimat acest punct de vedere de foarte multe ori în ultimii ani vor înţelege.

Este o comisie comună care să dureze până în 2020. Am trimis Birourilor permanente reunite (scrisoarea -n.r.) am făcut expunerea de motive, am scris regulamentul de organizare şi funcţionare al acestei comisii comune. Ea a fost discutată cu fiecare lider politic în parte în discuţiile pe care le-am avut în ultimii ani şi toţi au spus că avem nevoie să ne întâlnim să discutăm problemele reale ale României", a declarat şeful Camerei Deputaţilor.

Comisia lui Valeriu Zgonea, pe care social-democraţii vor să-l zboare din funcţie după alegerile locale, ar urma să fie formată din preşedinţii celor două Camere, liderii grupurilor politice parlamentare şi preşedinţii de partide.

"Am propus ca această comisie să fie condusă de fiecare grup parlamentar câte o sesiune prin rotaţie. (...) România are nevoie de acest proiect acum. Lucrez la el cu echipa de consilieri de aproape un an de zile. Am discutat cu fiecare lider de grup parlamentar şi cu preşedinţii de partid fiecare mi-a spus că este nevoie de un astfel de proiect", a adăugat Valeriu Zgonea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne