Zgonea: Vizita Emmei Nicholson la Năstase, absolut normală

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
24.02.2013

Vizita baronesei Emmei Nicholson la Adrian Năstase, care se află încarcerat la Penitenciarul Jilava, este absolut normală, a apreciat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Acesta a invocat relaţia de colaborare dintre cei doi şi faptul că Năstase a fost vizitat de numeroşi colegi la penitenciar.

"Vizita este una absolut normală. Doamna Nicholson este un europarlamentar cunoscut. (...) E un gest normal şi trebuie să-l vedem ca un gest absolut normal într-o Românie normală. Prieteniile se păstrează. Noi de foarte multe ori considerăm că prieteniile se câştigă. E un semnal că peste bătăliile politice, peste discursurile mai puţin constructive, prieteniile rămân, se păstrează. Oameni politici europeni au înţeles acest lucru", a precizat Zgonea.

Fostul premier Adrian Năstase a primit o vizită-surpriză duminică, la Penitenciarul Jilava, unde se află închis din iunie 2012 pentru fapte de corupţie. Emma Nicholson, fost raportor al Uniunii Europene pentru România între anii 2000 şi 2004, a avut o scurtă discuţie cu Năstase, care aşteaptă să fie eliberat condiţionat, după ce a efectuat o treime din pedeapsă.

Năstase şi Nicholson se cunosc din perioada în care baroneasa venea des în România şi au înfiinţat o asociaţie pentru ajutorarea copiilor. Baroneasa a informat că va face declaraţii la ieşirea din penitenciar.

Năstase a fost condamnat de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare în dosarul ''Trofeul calităţii", în care a fost acuzat de fapte de corupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor